LAV Cup, poule B- Met een vrij jong elftal versloegen de reserves van Ter Leede dinsdagavond Foreholte in Voorhout met 0-2. Volgens Martijn Lagendijk, trainer van de Sassenheimers, was de wedstrijd niet hoogstaand, maar wel ‘zinvol’. ,,Het oogde onwennig van onze kant, ook omdat er een aantal jongens uit het derde en de A1 meededen. Maar ik heb genoeg leuke dingen gezien”, aldus Lagendijk.

Een eigen doelpunt bracht Ter Leede in de eerste helft op voorsprong. Ruben Hooijer maakte er na rust 0-2 van. Bij de reserve hoofdklasser deden onder anderen Jonathan Robertson, Niels van Veen en Jesse Dingjan mee, spelers die normaal gesproken deel uit maken van de selectie van de hoofdmacht. ,,Robertson was afgelopen weekend geschorst en Niels en Jesse zaten op de bank, dus voor hen is zo’n wedstrijdje ideaal om fit te blijven.”

Collega Coen Stuurman, die als trainer van het tweede Marcel IJzendoorn op de bank verving, kende de nodige personele problemen tijdens het duel. Maar liefst zes spelers vielen geblesseerd uit, waardoor Stuurman noodgedwongen twee spelers van het eerste van het veld moest trekken om het LAV Cup-duel alsnog met elf man af te maken.

,,Het zat wat dat betreft niet echt mee, want we zitten met het tweede niet zo’n brede selectie”, vertelde Stuurman, die voornamelijk spelers van het tweede inzette. ,,Marcel (IJzerdoorn, red.) gaf even de aandacht aan het eerste, omdat het daar niet zo lekker draait. Ik was uiteindelijk wel tevreden met hoe het bij ons ging, maar Ter Leede was wel een maatje te groot. We kwamen gewoon kwaliteit tekort.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).