In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Danny Wenink spelend bij vv Oegstgeest. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

VraagAntwoord
Ik ben Danny Wenink, geboren op 31 januari 1992 in Mainz. Ik werk momenteel in het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) op de locatie Bronovo als HBO-verpleegkundige. Ik woon nog bij mijn moeder, maar ga binnen enkele maanden uit huis.
Mijn voetbal- en trainersloopbaanBij Quick Boys ben ik in de landenteams begonnen, ik speelde toen voor Zweden. Vervolgens ben ik elk jaar steeds een stapje hoger gaan voetballen, totdat ik op een gegeven moment in aanmerking kwam voor de D-selectie van Quick Boys in de jeugd. Sindsdien heb ik elk jaar de selectie van Quick Boys doorlopen tot en met de A-selectie bij de senioren. Toen raakte ik geblesseerd en na een hele tijd kwakkelen met blessures verloor ik mijn plezier in voetbal. Ik twijfelde over stoppen, maar een overstap naar FC Rijnvogels 2 werd het. Met bekende jongens van Quick Boys, die ook de overstap hadden gemaakt, kon ik het goed vinden. De trainer Huig Jan Heeringa gaf mij het vertrouwen en ik kreeg het plezier in voetbal terug. In de vier seizoenen die daarop volgden heb ik hele leuke jaren gehad. Voorjaar 2016 heb ik besloten om nog een overstap te maken, namelijk naar VV Oegstgeest, dat nu nog steeds mijn huidige voetbalclub is.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbalGrote passies zijn: mooie reizen maken, leuke dingen doen en lekker eten.
Toekomst van het Nederlandse voetbalMinder vast proberen te houden aan Hollandse school 4-3-3. Al helemaal als je buitenspelers hebt die alleen maar naar binnenkomen en geen voorzet afleveren.
Oranje op het WK 2018Enige oranje dat we gaan zien is dat van Ivoorkust
Mooiste buitenlandse ploegBarcelona uiteraard
Favoriete spelerRonaldinho
Kampioen Eredivisie 2016/17Feyenoord
Beste vijf spelers in de EredivisieZiyech, El Ahmadi, Davy Pröpper, Klaassen, Traoré.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds1. Op voetbaltoernooi in Amerika met de A1 van Quick Boys 2. Liverpool vs AC Milan - Champions League finale 2005. 3. Barcelona - PSG (6-1) achtste finales Champions League 2017.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuitenToekomstplan voor voetbal op korte termijn is dat ik wil promoveren met VV Oegstgeest. Op lange termijn weet ik het nog niet. Buiten voetbal wil ik uit huis.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welQuick Boys en FC Rijnvogels
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitSlapeloze nachten
Dat vind ik nou humorLachen om een scheet
Dat zou ik nou nooit doenIemand wat aan doen
Mijn lievelingsgerechtTapas
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenDe Gouwe in Oegstgeest
RokenAlleen als het gezellig is
Laatste film die ik zagKing Kong
Komende vakantieVerre reis
LevensmottoWie goed doet, goed ontmoet
Lekker dingSuus
Ik geloof inVrede en goedheid onder mensen
Mijn nieuwe minister-presidentRutte
MuziekFan van Ed Sheeran
Wat ik over zou willen doenOp dit moment niks
Zou ik graag beter beheersenSpaanse taal
VV Oegstgeest eindigt op plaats1
Verschrikkelijk overgewaardeerdTrump
Hoever komt Ajax in de Europa LeagueHalve finale
Dat wil ik graag nog even kwijtOVV de Vossen is geen mooie naam voor een voetbalclub.