Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS tegen RCL was geen derby waar de vonken vanaf vlogen. Voor de pauze was het treffen zeker nog vermakelijk, maar de tweede helft kwam maar niet op gang. Pas rondom de gelijkmaker van DoCoS en daarna was er enig tumult. Trainer Nico van der Salm en doelpuntenmaker Simon Joubij vonden het treffen ook niet al te spectaculair, maar zagen zeker ook lichtpuntjes. Daarnaast verloor de Leidse ploeg nu eens niet van de Racing Club en bleken de withemden andermaal een lastig te bestrijden opponent.

Allereerst middenvelder Joubij aan het woord. ,,We kunnen zeker beter dan we hebben laten zien. Toch past dit ook wel bij onze spelopvatting. We lieten RCL komen en het spel maken, maar om nu te zeggen dat ze er heel dreigend uit werden. Nee, dat niet. We konden de controle aardig houden en we hebben weinig weggegeven.”

Dat laatste vond ook Van der Salm. ,,Even na rust kregen zij de ultieme kans op 0-2 en daar kwamen we goed weg. En later in de tweede helft was er een situatie waarbij Thom Wijnalda en zijn team een strafschop claimden. Daar kneep ik hem wel even. De scheidsrechter stond er wel dichtbij en heeft kunnen oordelen. Natuurlijk heb ik wel meer dreiging gezien van RCL over de gehele wedstrijd, maar of dat nu uiteindelijk meer was dan onze dreiging dat kan ik niet zeggen. Zo raakte Lars de Ridder de lat en heeft Andrew Bontje zeker ook reddingen moeten verrichten. En wat als De Ridder door had gekund vlak voor tijd na de overtreding van hun rechtsback? De Ridder had dan zo op het doel af kunnen gaan, hoewel ik mij realiseer dat Bontje lastig te passeren is.”

Joubij (op de foto) meende dat een gelijkspel al met al wel recht deed aan de onderlinge verhoudingen. ,,Als je alles terug bekijkt dan is dit wel een uitslag die logisch is. Ofschoon ik wel moet zeggen dat RCL wel het betere van het spel had. Zij speelden wel wat dominanter. Voetbaltechnisch bleef het wel wat achter bij ons. Zij hadden mogelijkerwijs iets meer verdiend.”

,,Ik heb ook gezien dat RCL de overhand had, maar dat wil nog niet zeggen dat ze meer recht hadden op de zege. Na de goal van Simon hadden wij misschien nog wel meer over om te kunnen winnen. Al met al was het wel te timide en dat kan en zal beter moeten. Ik zie dat er wel van komen, want we hebben een aantal spelers (nog) niet kunnen inzetten tot dusverre”, deelde Van der Salm zijn mening. Joubij: ,,De 2-1 had er inderdaad nog kunnen komen, maar dat was dan wel een stiekeme overwinning geweest. Het is goed zo. Leuk dat ik een goaltje mee heb genomen. Er zat wel wat achter dat schot, ja. Tegen een regioclub scoren is natuurlijk extra leuk. We kennen elkaar door en door. Veel jongens speelden vroeger al tegen elkaar of gaan nu met elkaar om. Deze wedstrijd had zeker voor Melvin (van Gent, red.) extra waarde. Hij speelde vorig seizoen nog bij ons. En Thomas Goebel speelt nu bij DoCoS en komt juist van RCL. Hij zal binnenkort zijn opwachting wel gaan maken.”

Foto: R.van Abswoude