Het vierde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 5. Deadline copy: dinsdag 26 september.

 • KNVB Coach Marleen Wissink heeft voormalig UVS speelster Samantha van Diemen opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar. Oranje Onder 17 neemt deel aan de UEFA First Qualifying Round in Estland van 28 september t/m 8 oktober. Samantha is niet de enige Leidse die geselecteerd is. Ook Jaimy Ravensbergen is gekozen voor Oranje Onder-17.  Ravensbergen speelde tot 2016 in de jeugd van DoCoS en maakte in 2016 de overstap naar Jong ADO Den Haag.
 • In onze rubriek sponsoring het volgende: ,,De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat ALV Sales zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. Naast ALV Sales van eigenaar Ralph van Dijk was Ralph al met ALV Productions sponsor van UVS.”
 • Ook een nieuwe sponsor bij Kagia. Daar heeft hortensiakwekerij Duivenvoorden een bordsponsorcontract getekend voor drie jaar.
 • ASC kent een stormloop aan nieuwe spelers. Daar horen ballen bij: ,,Vorige week hebben we 40 voetballen gekregen van Jumbo Peter de Jong. Deze ballen zullen we in de loop van het jaar als prijzen gaan gebruiken bij diverse activiteiten. Bedankt, Peter de Jong!”
 • Vooruit, nog een keer bericht van de het Leidse UVS: ,,Dit jaar is er voor de wedstrijdposters van UVS 1 een nieuw ontwerp gemaakt door onze sponsor Mik Media waarvoor wij zeer dankbaar zijn. Het meeste op de poster spreekt voor zich maar enige uitleg tot een aantal zaken van het ontwerp is altijd goed om te weten.” Welke dat zijn is te lezen op de site van blauwwit.
 • Op 9 oktober is er bij Roodenburg een algemene ledenvergadering. Centraal staat de vraag hoe de club weer vitaal te krijgen. Het bestuur heeft de afgelopen weken al voorwerk gedaan door met diverse mensen en groepen gesprekken aan te gaan. Het is duidelijk dat alle leden opgeroepen worden hierbij aanwezig te zijn.
 • UDO en Oegstgeest zijn al een jaar volop bezig de fusie te realiseren. Eerder is gemeld dat aan het proces meer haken en ogen zitten dan menigeen had gedacht. Ook voor niet direct betrokkenen is de naamgeving heel interessant. Wat gaat het worden?  De site van de clubs melden het volgende: ,,Het is bijna zo ver: de leden gaan op 28 oktober de naam van de fusievereniging kiezen!  Welke van deze vier voorgestelde namen gaat het definitief worden?“ Nieuwsgierig om welke namen het gaat? Surf naar een van de websites!
 • De Grote Clubactie staat op punt van beginnen. Vele regionale clubs doen mee om zo de clubkas te spekken en leuke dingen te doen voor de leden. Op de website is nogmaals een oproep namens alle deelnemende clubs te lezen:  koop loten van de Grote Clubactie bij uw favoriete club.” Leidenamateurvoetbal kan deze oproep alleen maar ondersteunen.
 • Er is een jubilaris onder ons blijkt op de site van Valken‘68: ,,In het seizoen 2017-2018 bestaat Valken’68 50 jaar. Om de website wat op te vrolijken en van de juiste informatie te voorzien willen wij graag van ieder team een leuke of ludieke teamfoto hebben. Deze foto wordt sowieso heel het seizoen op de eigen Valken’68 teamwebpagina vertoond maar ook een tijdje op de homepage. Uit alle teamfoto’s zullen de leukste drie worden bekroond met een leuke prijs.”
 • Mopperen omdat de site van leidenamateurvoetbal niet up-to-dat lijkt? Via F5 (refresh, kan met browser te maken hebben) kun je de pagina verversen en zult u zien dat LAV immer de gebeurtenissen op de voet volgt.
 • Heb jij je spelregelbewijs al? Tot voor kort een gekke vraag meende voetballend Nederland. Op de site van FC Rijnvogels wordt nog eens haarfijn uit de doeken gedaan dat die vraag zo gek nog niet is: ,,Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. A-junioren en senioren die geboren zijn in het jaar 1998 of later, mogen zonder spelregelbewijs niet spelen.” Alle ins en outs verder op de website te lezen of bij je eigen club.
 • Koop een steen! Onder dat motto vraagt SJZ de leden om ook letterlijk een steentje bij te dragen voor de renovatie van de kleedkamers. Dat is namelijk hard nodig. Met  vijf euro per steen help je de club uit Zoeterwoude.
 • Niet alleen FC Rijnvogels kent een inloopspreekuur fysiotherapie voor de leden. ASC meldt: ,,Op ons mooie nieuwe complex hebben wij de mogelijkheid om leden extra te begeleiden bij sportblessures. Dit kan gaan om advies maar ook het behandelen van klachten. Elke dinsdag en donderdag tussen 18.00 – 20.00 uur is er een fysiotherapeut van Doortast aanwezig op de club om sportklachten te diagnosticeren en te adviseren. Tijdens dit inloopspreekuur wordt een korte screening gemaakt om te kijken of er gespeeld of getraind mag worden met de blessure of dat er een fysiotherapeutische behandeling nodig is.”
 • Droevig nieuws van Warmunda: Ons bereikte het zeer droevige bericht van het veel te vroege overlijden van Koos Kivits. Koos was iemand van de club waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen; uitermate gedreven als speler en uiterst betrokken als vrijwilliger. Hij was actief op vele fronten (bestuurslid, barmedewerker, scheidsrechter), waarbij de rol van scheidsrechter het meest in onze herinnering blijft.  Met zijn karakteristieke postuur wist hij als geen ander om te gaan met de voetbalemoties van de medemens.  Hij was zo gedreven in alles dat wij hem wel eens hebben moeten missen, maar zijn uitstapjes naar Foreholte zijn hem vergeven! Ook dat hoort bij het spel.”
 • Clubuitje: VV Zwammerdam gaat met de leden naar Heerenveen-Vitesse op 22 oktober. Er hebben zich al 34 enthousiastelingen gemeld. Inschrijven kan nog steeds.
 • Heb ik deze week een toto gemist op LAV? Ja, dat klopt. Net als elk jaar starten we na een paar speelronden. Dan heeft elke gokker even een idee hoe de vlag er bij hangt in de diverse competities na wat balomwentelingen.
 • Begin volgende week zal onze redactie de clubs rechtstreeks op de hoogte brengen van de regionale voetbalcup die in oktober gaat starten. Ook op onze website dan de nodige informatie!!