Koetshuiscup (halve finale)- Een gemakkelijk en soepel spelend FC Boshuizen gaf een zwaar gehavend FC Rijnvogels 2 (lees: combi 1/2/3/jeugd) geen schijn van kans en speelt zaterdag in de finale van de Koetshuis Cup tegen Lugdunum. Het publiek wacht een smakelijke Leidse derby tijdens het Event. Aftrap zaterdag is rond de klok van 17.15 uur.

Halverwege de eerste helft was de wedstrijd beslist en was het verder lekker ontspannen zomeravondvoetbal voor de twee partijen. Al na amper drie minuten spelen stelde Bryan Caicedo Mosqura na prachtig voorbereidend werk Mike Bekooij in staat te scoren. Hij deed dat via een echte spitsengoal: de bal ontvangen, controleren en kalmpjes een hoek uitzoeken. Vijf minuutjes later was het juist Bekooij die het volgende doelpunt van de kadebewoners goed inleidde. Zijn voorzetje werd door Caicedo Mosquera simpel binnen getikt. Voor FC Rijnvogels was het even later over toen eerste elftal speler Bright Ampong een zeer risicovolle actie ondernam om Caicedo Mosquera de bal te ontfutselen. Hij raakte de Leidse vleugelaanvaller vol op het gezicht en kon inrukken vanwege ‘buitensporige inzet’ zoals dat zo fraai heet in de regels. Caicedo Mosquera kreeg in het ziekenhuis een hechting en kon naar huis. Het viel allemaal wel mee gelukkig, zo werd later bekend gemaakt. Zowel Ampong als Caicedo Mosquera waren wel fors geschrokken.

FC Boshuizen liet zien dat de vorm en frisheid van de laatste weken nog geenszins verdwenen was. Uitgekiend positiespel deed de bezoekers naar adem happen. FC Rijnvogels het natuurlijk wel een serieus excuus: van de originele samenstelling van het elftal was weinig over. In het doel stond zelfs de pas 15 jarige B-junior Pieter Plug. Voetballend was het logischerwijs zeer povertjes wat de Katwijkers lieten zien. De thuisploeg liet soms heerlijke staaltjes voetbal zien. Aan het einde van een schitterende aanval waarbij de bal van voet tot voet ging stond Sammy Zandbergen die de bal in de kruising ramde. Dezelfde speler scoorde met het hoofd de 4-0, waarna ook Bekooij zijn tweede maakte na wel heel nonchalant verdedigen aan Katwijkse kant.

Helemaal onbetuigd liet FC Rijnvogels zich niet. Mitchell Zandbergen liet echter een paar keer zien dat FC Boshuizen blij moet zijn dat hij nog een jaartje blijft. Kansloos was hij wel op een schot van Stef Onderwater die via de binnenkant van de paal scoorde. Het mooiste individuele staaltje voetbal kwam van Christian Cabrera Ortega; met een weergaloze lob verschalkte hij de arme doelman Plug, die ook aan dit doelpunt volstrekt geen schuld had.

De Leidse aanvaller Bekooij die weer kon terugkijken op weer een sterke wedstrijd was natuurlijk zeer tevreden:  ,,Het was weer eens ouderwets. We waren zoveel sterker, het ging echt makkelijk vanavond. De vrije man werd  steeds gevonden, maar het is natuurlijk ook een stuk relaxter voetballen met een 2-0 voorsprong en tegen tien man.” De spits onderscheidde zich niet alleen door zijn scorend vermogen, maar nam ook een paar fijne steekballetjes voor zijn rekening. ,,Zaterdag weer een finale en deze winnen we weldegelijk. Ik hoop natuurlijk dat we compleet zijn, tenslotte is het al laat in het seizoen. Gezien ons voetbal van vandaag en de laatste weken ga ik er vanuit dat de Koetshuiscup naar de Boshuizerkade gaat. We spelen in elk geval tegen een leuke tegenstander. Goed voor het leidse voetbal.”

FC Boshuizen- FC Rijnvogels 2 6-1 (3-0). 3. Bekooij 1-0, 7. Caicedo Mosquera 2-0, 40. Sammy Zandbergen 3-0, 53. Sammy Zandbergen 4-0, 59. Bekooij 5-0, 65. Onderwater 5-1, 80. Cabrera Ortega 6-1.

Basisopstelling Boshuizen: Mitchel Zandbergen, Nomen, Bart-Jan Neuteboom, Armitage, Siere, Beijersbergen, Gabriel Ortega, Sammy Zandbergen, De Roode, Bekooij, Caicedo Mosquera.

Basisopstelling Rijnvogels 2:  Plug, Ampong, Ko, Ten Hoope, Aulics, Van der Vlugt, Stoep, Onderwater, Kaya, De Vries, Dijkhuizen.

Beluister hier Huig Hoek namens FC Rijnvogels na afloop:

 

Voor meer foto’s bezoek gerust:

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fextremefootballtourism.blogspot.nl%2F2017%2F06%2Fnetherlands-fc-boshuizen.html&h=ATMpJsFZhNx_B7EW75NvXzoQRgOpoANPE3GIVMPpAIaCEGuGqC0Rs4e8J6NLYTYdU2s4TCzT1ZI7UhYJSVrKOIHd8K1Fuu6pyQzZNcsJg51OVK36Imei5arBh_Lbv5PBcbMVujtLfwd

Met dank aan Bas Tukker!