Het einde van de competities begint in zicht te komen. Er zijn clubs die te maken hebben met wedstrijden die zij nog moeten inhalen. Maar wat zijn de afspraken over het uitspelen van de competities in de A- en in de B-categorie?

A-categorie
Deze competities moeten allemaal tijdig uitgespeeld worden, om zo de eindstanden op te kunnen maken. Nadat de competitie uitgespeeld zijn, zullen er nog elftallen beslissingswedstrijden moeten spelen of deelnemen aan de nacompetities. De competitieleiders zorgen ervoor dat alle wedstrijden worden ingepland. Indien nodig wordt er ook op doordeweekse dagen gevoetbald.

B-categorie
Deze competities zijn, wisselend per district, uiterlijk doorgepland tot en met het weekend van 27 en 28 mei. In de B-categorie is het ene district eerder klaar dan het andere district. Wat betreft klassen vanuit waar elftallen kunnen promoveren naar de A-categorie worden zo veel als mogelijk alle wedstrijden ingepland, zo nodig ook op doordeweekse dagen.

Mochten er in de overige klassen meerdere wedstrijden zijn afgelast en is er geen ruimte meer om deze in te plannen in een inhaalweekeinde, dan zijn de verenigingen vrij om in onderling overleg met elkaar een doordeweekse wedstrijddatum af te spreken. Ook is het mogelijk uit te wijken naar een weekend waarin inhaal mogelijk is.

Wanneer elftallen graag nog hun wedstrijden spelen kan men de onderling overeengekomen datum via de wedstrijdsecretaris van de thuisspelende vereniging doorgeven. De competitieleiders plannen deze wedstrijden dan in, zodat deze meegenomen worden in de eindstand.

De KNVB gaat ervan uit dat verenigingen zo veel als mogelijk met elkaar meewerken en mee willen denken (andersom kun je elkaar ook weer eens nodig hebben). Op deze manier kunnen de competities toch grotendeels nog uitgespeeld worden. Alle competities in de B-categorie van het seizoen 2016/17 worden op 1 juni afgesloten. Dan zijn dus ook de eindstanden bekend.

Bron: KNVB.nl