Met een 2-3 overwinning op Stompwijk’92, de enige ‘concurrent’ in de vierde klasse B op zondag, kroonde Warmunda zich zondagmiddag tot kampioen. Vorige week wilden de blauwwitten eigenlijk al kampioen worden op eigen veld tegen Altior, maar toen gooide Stompwijk’92 nog roet in het eten door zelf ook te winnen. Op Overbos zag een grote aanhang dat Altior vorige week geen poot aan de grond kreeg (5-2). De weerstand van de nummer twee was nu groter, maar toch trokken de dames van Warmunda aan het langste eind.

Het derde en laatste doelpunt van Warmunda viel in de negentigste minuut. Het was de kers op de taart, hoewel een gelijkspel eigenlijk ook al volstond. De trotse koploper heeft met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong opgebouwd van twaalf punten op de nummer twee. Dat is niet zo heel vreemd want de ploeg van… won negentien keer en ging slechts eenmaal onderuit. Dat was op bezoek bij CKC, niet ver voor de winterstop. Die 4-2 nederlaag was echter vooraf gegaan door een reeks van fraaie overwinningen en na de onderbreking van het seizoen liep Warmunda enkel maar verder uit.

Speelster Debbie de Best: ,,Wat een heerlijke dag. Doordat Ajax tegen Feyenoord werd gespeeld was het minder druk dan vorige week, maar toch zijn we met een bus vol afgereisd naar Stompwijk. Ook de meiden van O11 waren van de partij. Tevens is er aanhang op eigen gelegenheid gegaan. Je snapt dat het een feest werd. Na de wedstrijd zijn we op de platte kar door Warmond getrokken en vanzelfsprekend teruggegaan naar onze club. Tegen 20 uur werden we er uitgebezemd en zijn we nog de kroeg ingedoken. Een dag na deze gedenkwaardige happening is het even uitkateren geblazen, haha.”

Volgend seizoen wordt het dus derde klasse en De Best, inzetbaar als rechtsback en rechtsbuiten, ziet de stap wel zitten. ,,We hebben al wat oefenpotjes gespeeld tegen derdeklassers en dan konden we prima mee. De trainer is ook nog bezig met wat versterkingen dus dat komt wel goed. De vierde klasse zijn we in elk geval ontgroeid. We worden nu gescheiden van onze eeuwige rivaal Stompwijk’92.”

De namen van de heldinnen:  Amber Chin a Foeng, Cislaine Bouman, Debbie de Best, Desiree Vos, Esther Boot
Eva Hartman, Jet Vleeshouwers (aanvoerster), Kim van de Berg, Lara Krooshof, Lianne Zuidhoek, Mara Troelstra, Marieke Vooijs, Marielle Brugmans, Nicolet Montanus, Nikki Zuijdam, Romy Mesman, Sabine Looijestijn, Silvie Griekspoor en Suzan van Wetten.

Trainer / coach: Ton Nieuwenburg. Verzorging: Ruud van de Berg.

Doelpuntenmakers namens Warmunda in Stompwijk: Mara Troelstra, Lianne Zuidhoek (2).

Interesse in meer nieuws over de dames van Warmunda? Zie:

https://m.facebook.com/warmundavrouwen/