FC Boshuizen moet meerdere erkennen in sterk G.O.E.S.

Nacompetitie (eerste klasse/hoofdklasse)- FC Boshuizen voetbalde voor wat het waard was, maar het was niet genoeg om via G.O.E.S te promoveren naar de hoofdklasse. Zo simpel kan een waarheid zijn.  In de voorbijgaande weken werden Alcides, Brabantia en Nieuw Buinen van het veld geblazen met regelmatig fantastisch voetbal, maar G.O.E.S bleek van een ander kaliber. Winst was een must voor de kadebewoners, want G.O.E.S. had thuis met maar liefst 7-0 van Nieuw Buinen gewonnen. Er valt hierbij een fikse kanttekening te maken. De Drentenaren moesten op een doordeweekse dag een busreis van bijna vier uur maken om de wedstrijd te spelen. En dat was enkel de heenreis. Het trad aan met maar vijf basisspelers en was volstrekt kansloos tegen de nummer twee uit de eerste klasse C, district Zuid. Het woord competitievervalsing viel dan ook regelmatig langs de lijnen.

 

De bezoekers startten sterk en vooral de technische vaardigheden van aanvallers als Steve Schalkwijk en Mart de Kroo imponeerden. Keeper Mitchel Zandbergen werd een paar keer op de proef gesteld, maar vooralsnog hoefde hij niet te capituleren. Zijn collega Dennis Uyl moest dat na een kwartiertje wel op een kopbal van Bart-Jan Neuteboom uit een corner vanaf de rechterzijde. Al vaker bleek de ‘luchtmacht’ van de Leidenaars een niet te onderschatten wapen. Knalhard verdween de bal in de kruising en FC Boshuizen had de zo gewenste voorsprong.

Niet veel later had die zelfs verdubbeld kunnen worden. Gelegenheidsvleugelverdediger Kauzi Nomen werd diep gestuurd, draaide zich knap vrij en zocht met zijn linkervoet de verre hoek. Uyl moest werkelijk al zijn keeperskwaliteiten aanspreken om de bal te keren. In een paar minuten tijd bewezen de bezoekers vervolgens uiterst effectief te kunnen zijn. Eerst profiteerde clubtopscorer Steve Schalkwijk van een foute inspeelpass van de Leidse doelpuntenmaker Neuteboom. Met een droog schot liet hij Zandbergen kansloos. Even later liet Francis Kabwe Manengela zien over bovengemiddelde voetbalcapaciteiten te beschikken: na een prima individuele actie legde hij de bal panklaar voor op Remon de Vlieger die koelbloedig de verre hoek zocht en vond.

FC Boshuizen liet zich niet van de wijs brengen en was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Een verre en uitstekende pass van de verder ongelukkig spelende Mehmet Güngör bereikte Bryan Caicedo Mosquera die helaas via een veel te ingewikkelde actie probeerde te scoren. Zijn lob ging dan ook een flink stuk over. Het meest overtuigende voetbal kwam echter steeds van Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk. Een flitsende combinatie vlak voor rust tussen Schalkwijk en Mart de Kroo was een lust voor het oog. Een vierde doelpunt bleef evenwel uit op dat moment.

In de tweede helft schoof Nomen een linie naar voren en van zijn voet kwam de voorzet op de geheel vrijstaande Güngör. Die controleerde het leer en wipte de bal in het doel. De 2-2 was nog niet genoeg, dus de mannen van Stefan Roodakkers moesten logischerwijs meer risico’s nemen. Dat was een kolfje naar de hand van de rappe en uiterst balvaste middenvelders en aanvallers van de Zeeuwen. Het duurde toch nog even voor de 2-3 tot stand kwam en die kwam zelfs niet uit een snelle tegenstoot, maar uit een schitterende vrije bal van De Vlieger die het leer langs Zandbergen joeg. Daarna had Schalkwijk  snel de genadeklap uit kunnen delen, maar de normaal zo meedogenloze spits miste een aantal malen oog in oog met de Leidse doelverdediger. In de negentigste minuut scoorde hij alsnog: 2-4. Ultieme vreugde in het Zeeuse kamp en berusting aan Leidse zijde.

,,G.O.E.S. is uiteindelijk de terechte winnaar. Ze waren beter en beschikken over heel sterke en balvaste spitsen. Ze konden ook goed uit de voeten op dit veld, zo goed is het dit seizoen nog niet geweest”, stelt keeper Mitchel Zandbergen na afloop een beetje wrang vast. ,,We begonnen wel goed hoor, speelden sterk en benutten de ruimtes ook zoals het hoort. G.O.E.S. zat er echter al snel bovenop en vooral de tweede bal ging te vaak naar hun. Ze scoren vier keer en dat mag ons eigenlijk niet overkomen. Knap dat ze dat toch doen. Als keeper kun je ook weinig beginnen tegen dat soort goals. Ze maken het gewoon goed af. Sneu ook voor Sean Armitage die rood krijgt in de laatste minuten. Dat had hij niet verdiend.”

De (weer) sterk spelende Armitage haalde een aanvaller vlak voor tijd onderuit, maar het rood was wel een erg zware sanctie. Toch is alle hoop op promotie nog niet verdwenen bij de Leidse ploeg. Achilles’29 is en blijft nog een onzekerheidje voor deelname aan de competitie. In dat geval moet FC Boshuizen volgende week zondag nog eens spelen en wel tegen VELO. Wat Zandbergen betreft mag het zover komen: ,,Leuk! Laat het maar gebeuren hoor. Op neutraal terrein en wat mij betreft bij Rijnsburgse Boys, lekker dicht bij huis. Dan winnen we gegarandeerd.” Optimistische geluiden van de man die besloten heeft ook volgend jaar bij FC Boshuizen te spelen. Woensdagavond valt de beslissing of de Leidse ploeg werkelijk nog een keer moet aantreden.

FC Boshuizen-G.O.E.S. 2-4 (1-2). . Bart-Jan Neuteboom 1-0.  30. Schalkwijk 1-1, 33. De Vlieger 1-2. 60. Güngör 2-2. 64. De Vlieger 2-3. 90. Schalkwijk 2-4.

FC Boshuizen: Mitchel Zandbergen, Armitage, Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom (53. Scheltens), Nomen, Güngör, Beijersbergen (75. De Roode), Sammy Zandbergen, Calcedo Mosquera, Cabrera Ortega (80. Maatouch), Bekooij.

G.O.E.S. : Hollemans, Rentmeester, Klap, De Vlieger, Kapwe Manengela (65. Dekker), De Kroo (66. Van Rosevelt), Tawfik, Franse (61. Kroon), Van Hecke, Schalkwijk, Uyl.

Interview Ruud Fray met doelman Mitchel Zandbergen:

Interview Hennie Kanbier met Sammy Zandbergen:

Foto’s: met dank aan René van der Vliet!!

De 2-3 van Goes…

Meer beelden terugzien? Omroep Zeeland was erbij! (http://www.omroepzeeland.nl/)