De meeste spelers raken geblesseerd op het veld tijdens de wedstrijd óf de training. Dat geldt echter niet voor Mike Bekooij van FC Boshuizen. De 22-jarige aanvaller miste drie weken geleden het laatste afstapje van de trap, waardoor hij een gescheurde enkelband opliep. Terwijl de competitie al twee weekenden onderweg is, hoopt Bekooij voor de winterstop zijn eerste competitiewedstrijd te spelen.

,,Het was een vervelend afstapje in De Nobel, pure pech”, vertelt de Leidse spits. ,,Ik heb vervolgens tien dagen met m’n linkerbeen omhoog gezeten en niet kunnen lopen. Met ijs heb ik mijn enkel iedere keer gekoeld. Na een tijdje lopen met krukken gaat het inmiddels steeds beter. Ik kan weer lopen, alleen geen lange afstanden. Anders zwelt m’n enkel op en dat is dan weer slecht voor het herstel.”

Naar verwachting is Bekooij nog minimaal anderhalve maand niet inzetbaar voor trainer Jasper de Muijnck. ,,Ik ben nu drie weken verder, maar er staat zeker twee maanden voor. En als het tegenzit drie maanden. Het ligt eraan hoe mijn enkelbanden herstellen. In samenwerking met de fysiotherapeut probeer ik de enkel weer sterker te maken.”

Zomerbaantje
Voor Bekooij is het pas de eerste behoorlijke blessure in zijn voetballoopbaan. ,,Ik heb wel eens hamstringklachten gehad, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dus dit is compleet nieuw voor mij. Door deze blessure moest ik na twee weken ook mijn zomerbaantje vaarwel zeggen. Dat ging gewoon niet meer.”

Zijn teamgenoten staan na twee speelronden tweede in de eerste klasse B. Na de 6-0 thuiszege op Poortugaal volgde een 0-0 tegen VOC. Zondag komt vv Hoogland op bezoek in Leiden. ,,Ik ben blij dat we het goed doen. Ik heb een goede vervanger, dat is duidelijk. Wat dat betreft zijn we in de breedte sterker geworden. Ik hoop zelf voor de winterstop nog een aantal wedstrijden te spelen, maar ik moet eerst weer volledig fit worden.”

Overigens is Bekooij momenteel niet het enige blessuregeval bij FC Boshuizen. Ook Sem Plezier, Sejad Navabi en Brayan Caicedo Mosquera staan langs de kant met een kwetsuur.