Tweede klasse C (zaterdag)- Na een allesbehalve beroerde start van de competitie heeft RCL op de vierde speeldag een optater opgelopen. In Hoek van Holland moesten de Leiderdorpers een 6-2 nederlaag toestaan en met dat resultaat was er niet eens reden om te mopperen. De eerste nederlaag is dus een feit voor de Racing Club, maar de manier waarop geeft in de komende week wel stof tot nadenken-en praten. Door het negatieve resultaat kukelde de ploeg van Henk Buyn en Ron Sinteur naar de vierde plaats achter Lugdunum, Valken’68’en SVC’08.

,,Moet je uitgerekend mij spreken over deze afgang “, vroeg doelman Andrew Bontje zich zaterdagavond af tijdens het belverslag. ,,Nee joh, maakt niet uit. Verliezen hoort er ook bij, hoewel ik niet wekelijks zes goals om de oren krijg. En bij de 2-1 ging ik opzichtig in de fout dus ik wil best het boetekleed aantrekken.”

De doelman van RCL blundert zelden en was ook nu zeker niet debet aan de hoeveelheid tegendoelpunten. ,,Dat niet, maar bij die 2-1 zat ik er naast en daarna waren we volledig van het pad af. Dus ik zit wel met deze nederlaag, maar dat zal voor mijn ploeggenoten niet anders zijn.”

RCL startte niet eens beroerd, maar dat was al verrassend op zich, zo meende de sluitpost. ,,Ik bemerkte tijdens de warming-up al dat het niet goed zat. Het was niet scherp en dat is vragen om ellende. Na de goal van Thom Wijnalda bekroop mij even het idee dat ik er naast zat, maar helaas bleek niets minder waar te zijn. Eerst was er een misverstand tussen Michael Schouten en mij en daarna ging ik bij een corner in de fout. Daar had ik overtuigender moeten zijn. In die fase probeerden we alles voetballend op te lossen, maar dat was bepaald niet slim. HVC’10 heeft daar nadrukkelijk van geprofiteerd.”

RCL kreeg voor de pauze nog een kans na de 3-1, waarbij de linksback ruim baan had gekregen. ,,Met 3-2 is het weer een wedstrijd, maar in die periode namen we ook weer teveel risico’s en dan ga je ook nog met 4-1 de rust in. Ongekend, maar wel de realiteit. Normaal gesproken moeten we het ook van de inzet en het teamgeest hebben, maar alles viel voor de pauze uiteen. En de thuisploeg was misschien nog wel mild met die score.”

Al snel bleek dat een ommekeer er niet echt in zat. Het was niet de dag van RCL en de thuisploeg had de teugels in handen en liet die niet vieren. ,,Daarom is het onbegrijpelijk dat we het veld groot maakten. We hadden onze nederlaag moeten pakken en dan had de schade nog enigszins kunnen meevallen. Het werd 5-1 alvorens Nick van Bemmel er 5-2 van maakte. Zelfs toen was er bij sommigen nog het idee dat er iets te halen viel, maar dat maakte dat zij nog meer ruimte kregen. Die 6-2 doet dan pijn aan je ogen, zeker als doelman zijnde.”

Bontje blijft reëel in zijn verhaal en geeft aan dat het nog erger had kunnen worden. ,,De dubbele cijfers zaten er zelfs in. Het ging echt nergens over. Dit mag echt niet meer gebeuren. Het was beschamend. Op de nacompetitie van vorig jaar na tegen ARC was dit voor mij lang geleden dat ik zo vaak moest vissen. Ik heb eens acht goals om de oren gehad bij SJC tegen FC Boshuizen, maar dat is al lang geleden. Voor RCL-begrippen is dit ongewoon en dat we ons zo hebben laten aftroeven is werkelijk onvoorstelbaar. Natuurlijk, HVC’10 is een hele behoorlijke ploeg. Maar 6-2 en dan te moeten stellen dat het erger had kunnen zijn, kom op zeg. Nee, dit wil ik niet meer meemaken.”

HVC’10- RCL 6-1 (4-1). Wijnalda 0-1, Warbout 1-1, M. van den Bos 2-1, R. van den Bos 3-1, Semil 4-1, Feitsma 5-1, Van Bemmel 5-2, R. van den Bos 6-2.

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Nagtegeller (De Kroon), Blijleven (Van Westrienen), Brasker, Overduin, Van Bemmel, Schouten, Adima, Wijnalda, Sinteur.