donderdag, mei 2, 2024
HomeUVSInterviews UVSSteef Roodakkers (UVS) ergert zich groen en geel

Steef Roodakkers (UVS) ergert zich groen en geel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS leed vorige week een 2-1 nederlaag tegen angstgegner DSO en moest zaterdagmiddag winnen om de aansluiting met de top 3 niet te verliezen, Voorschoten’97 verloor geflatteerd met 0-3 van DoCoS en had een overwinning nodig om uit de onderste regionen weg te komen. Vooraf werd de Leidse ploeg als favoriet voor de eindzege gezien, maar het waren de Voorschotenaren die met een duidelijke overwinning in hun tas huiswaarts keerden. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 0-4, een zege waar uiteindelijk niets op af te dingen viel.

De bezoekers kunnen met vertrouwen toewerken naar het midweekse restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen SVC’08 waar een 2-0 voorsprong verdedigd (of uitgebouwd) moet worden, voor de thuisclub rest niets anders dan de wonden likken en er staan als over twee weken TAVV op bezoek komt.

De middag was nog wel heel goed begonnen namens de blauwwitten, ‘Uit Vriendschap Saam’ deed haar naam zeer veel eer aan want voor bestuurders, sponsoren en andere genodigden was er een fantastische lunch geregeld. Dat dit voor de thuisclub het enige positieve zou zijn deze middag had niemand verwacht, zeker niet de manier waarop. Op een drukbevolkte tribune waar naast familieleden en trouwe supporters ook vele Leidse voetbalgezichten zaten was het goed toeven en iedereen ging er dan ook eens goed voor zitten.

Voorschoten’97 begon met een andere strijdwijze aan de wedstrijd, waar in eerdere wedstrijden werd ingezakt tot op eigen helft en het veld compact werd gehouden was het nu vanaf het begin vroeg druk zetten op de achterste linie van UVS en die wisten daar duidelijk geen raad mee. ,,Eerdere wedstrijden zakten we wat verder in, helaas zonder al te veel resultaat dus hebben we het nu iets anders gedaan. UVS werd direct vast en onder druk gezet en mede hierdoor zijn we in deze wedstrijd nooit in problemen geweest”, aldus assistent-trainer Ronald van Delft van de geelgroenen.

Er waren nog maar een paar minuten gespeeld toen de 0-1 al op het scorebord stond. De rappe Hamza Chikhi brak door over rechts en na een uitstekende door de scheidsrechter toegepaste voordeelregel bereikte hij Nicky Guijt die in twee pogingen de bal in het net kreeg. Bij Voorschoten’97 werd veelvuldig de fysiek sterke, balvaste en slimme centrumspits Shemiel Constancia gezocht die vervolgens de bal afschermde totdat er aansluiting kwam. Er waren amper 10 minuten gespeeld toen de bezoekers de voorsprong verdubbelden, een van richting verandert schot van Jessin Kharbouch bracht de stand op 0-2.

In het vervolg van de eerste helft ging UVS op de oude voet verder, onzorgvuldig, veel foute passes en reactievoetbal vanuit de omschakeling. Het enige gevaar van de Leidenaren in de eerste helft was een kopkans bij de tweede paal, voortkomende uit een dood spelmoment en dat is eigenlijk al veelzeggend. En omdat de mannen van trainer André Lourens verzuimden definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken gingen de 22 spelers met een 0-2 ruststand de thee opzoeken waarbij nog wel dient te worden aangetekend dat Constancia in de laatste minuut voor rust alleen op de keeper kon afgaan na een assist van notabene Marcello Walcott van UVS, door goed keeperswerk van de jonge Jesse Haak kwam de bal uiteindelijk tegen de paal. Dit was overigens het laatste wapenfeit van Walcott, hij mocht in de rust de warme douche opzoeken maar gezien het vertoonde spel had dit wel voor meer van zijn medespelers kunnen gelden.

,,Wij hadden verwacht dat UVS in de rust iets anders uit de kleedkamer zou komen, wat opportunistischer dus wat meer de lange bal op hun fysiek sterke spits Gökhan Yazici maar dat gebeurde niet en dat speelde ons eigenlijk wel in de kaart”, aldus het trainersduo Lourens en Van Delft in koor. De groengelen bleven de tweede helft dan ook simpel op de been, sterker nog halverwege de tweede helft werd via een counter, misschien past het woord omschakeling hier beter, de 0-3 gescoord. Chikhi bereikte uiteindelijk de net ingevallen Tim Koning en die rondde koelbloedig af en de wedstrijd was definitief gespeeld.

Dat het een paar minuten hierna uiteindelijk ook nog 0-4 werd is leuk voor de statistieken, maar zeer waarschijnlijk nog veel leuker voor de doelpuntenmaker. Kharbouch scoorde namelijk zijn tweede van de middag, en dat voor een verdediger. ,,Ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer in een wedstrijd 2 keer gescoord heb. In de voorbereiding heb ik wel gescoord, maar dit is natuurlijk wel erg lekker. Voor mezelf, maar uiteraard nog veel meer voor het team. Vorige week hadden we al meer verdiend, maar we stonden vandaag goed en hebben feitelijk niets weggegeven en de uiteindelijke 0-4 had ook nog wel wat hoger kunnen uitvallen. Hier kunnen we dus verder mee “, aldus Kharbouch die door de harde kern de bijnaam breekijzer heeft meegekregen.

Een paar meter verder werd Steef Roodakkers ondervraagd door de schrijvende pers. De trainer was niet misselijk in zijn commentaar. ‘Schandalig, en pijn aan de ogen’ geven op niet te misverstane wijze aan hoe hij er over dacht. En voor de spelers van UVS die komend weekend met vrouwlief een weekendje weg hebben geboekt heb ik een advies, hoop dat er een goede annuleringsverzekering is afgesloten. Al betwijfel ik of wanprestatie een geldige reden is voor annulering.

De verslaggever van dienst heeft de day after nog contact gezocht met captain William van Vliet, maar die gaf met een kort en bondig ,,geen commentaar’’ aan dat ook hij niet te spreken was over de geleverde prestatie. ,,Een goed teken dat hij een dag later nog steeds baalt, we zullen weer terug moeten naar de basis” aldus trainer Roodakkers.
.
UVS -Voorschoten’97 0-4 (0-2). 5. 0-1 Guijt, 12. 0-2 Kharbouch, 67. 0-3 Koning, 70.0-4 Kharbouch.
Scheidsrechter:  De Witte. Toeschouwers 250.

UVS: Haak, Verlaan, Van Vliet, Maaskant, Nieuwenburg, Van der Weijden. El Idrissi (56. Leugering), Ait el Houssi, Verdoes, Walcott (46. Scheurwater), Yazici.
Voorschoten’97: Quax, Simonis (64. Blazquez), Manuputty, Bakker, Chikhi (77. Vijlbrief) Kharbouch, Valies, Guijt, Constancia (64. Koning).