Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten ’97 speelde zaterdagmiddag op eigen terrein tegen de nummer 13, het gepromoveerde CVC Reeuwijk. Hoewel de ploeg van trainer André Lourens een positie in het rechterrijtje inneemt en CVC Reeuwijk bij de hekkensluiters behoort, lijkt in de tweede klasse alles mogelijk en staan veel ploegen nog altijd dicht bij elkaar.

Verdediger Sem Simonis sprak over een zuur gelijkspel waarbij de Voorschotenaren collectief verzuimden gecreëerde kansen af te maken. CVC Reeuwijk maakte gretig gebruik van het foutje van de verdediging van Voorschoten en scoorde zelfs de openingstreffer op Sportpark Adegeest. Met recht een inkoppertje die door Simonis als een ‘vervelende tegenvaller’ werd omschreven.

Hoewel Voorschoten ’97 menig kans kreeg om de gelijkmaker te scoren, viel de 1-1 pas na een zeer vervelend voorval in de wedstrijd. Een Reeuwijkse speler liep een ernstige knieblessure op, de wedstrijd werd stilgelegd en het wachten was op de ambulance die de onfortuinlijke speler moest vervoeren.

Na de wedstrijd werd informatie ingewonnen door Simonis over de gesteldheid van deze speler: naar alle waarschijnlijkheid betreft het een afgescheurde kruisband. Na het hervatten van de wedstrijd zorgde aanvoerder Richard Bakker voor de gelijkmaker, welke netjes in de hoek werd gekruld door de middenvelder.

Hoewel de wedstrijd na de gelijkmaker nog steeds volledig in handen van Voorschoten ’97 lag, lukte het de groen gelen niet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Simonis sprak over zeker 8 à 9 100% kansen die niet tussen de palen eindigden. De verdediger vertelde het vooral teleurstellend te vinden dat het Voorschote’97, na een goede reeks, niet was gelukt deze voort te zetten. Het verzuim om drie punten bij te kunnen schrijven in deze fase van de competitie en ook nog tegen een laaggeplaatste opponent werd gezien als een gemiste kans om de aansluiting in de 2e klasse C te waarborgen. Ondanks de sombere middag op Sportpark Adegeest gaat men met goede moed de komende week tegemoet. Voorschoten ’97 treft dan Nieuwkoop en hoopt op continuering van de positieve reeks die men de afgelopen periode door heeft gemaakt.

Trainer Lourens baalde net als Simonis van het verkwanselen van twee punten. ,,We hadden enorm veel balbezit en hebben zowel in de eerste als in de tweede helft legio kansen gehad. Op een eker moment speelden we met zeven aanvallend ingestelde spelers. Ze kregen allemaal minimaal en kans om te scoren, maar die tweede mocht er gewoonweg niet in. Eigenlijk hadden we voor de pauze al klaar kunnen zijn. Vervolgens wil je uiteraard niet dat je ook nog een tegengoal om de oren krijgt. Dat was wel het geval en dat was eigenlijk onvoorstelbaar gezien de krachtsverhouding. Maar goed, kansen creëren is één, maar het afmaken daarvan is twee. Over de inzet en het voetbal kan ik niet anders dan tevreden zijn, maar dit zijn wel erg dure verliespunten. En inderdaad een gemiste kans om verder op te rukken op de ranglijst.”

Basisopstelling Voorschoten ’97: Quax, Simonis, Koek, Kharbouch, Bakker, Manuputty, Van Paasen, Guijt, Koning, Constancia, Dietz.