Tweede klasse C (Zaterdag)- Voorschoten’97 speelde afgelopen zaterdag het Leidse UVS naar een forse nederlaag.(0-4). De ploeg van trainer André Lourens sloot drie dagen later op sportpark Adegeest het restant van de gestaakte wedstrijd tegen het Scheveningse S.V.C.’08 winnend af (1-0) waardoor het duel uit de tweede speelronde met een klinkende 3-0 zege, totaal gezien dus, werd afgerond. Het waren de eerste drie punten op eigen bodem. Met zes punten in drie dagen is de ploeg van Lourens bezig aan een stevige opmars.

Met 45 minuten speeltijd, en een veilig lijkende 2-0 voorsprong, was er dinsdagavond voorafgaand aan de wedstrijd voor trainer Lourens geen enkele reden om de speeltactiek te wijzigen. ,,We gaan voor deze (halve) wedstrijd niets veranderen, en moeten alleen zorgen dat die gasten niet in de wedstrijd groeien. We gaan zelf op zoek naar de 3-0. Ik heb er bij mijn spelers op gehamerd dat de drie punten belangrijk zijn voor aansluiting bij de subtop.”

De bezoekers begonnen het duel zoals Lourens had verwacht. Met vier spitsen en de lange bal hanterend kregen de gasten enkele mogelijkheden in de openingsfase. Het eerste serieuze keeperswerk was dan ook voor Voorschoten’97 doelman Marcel Quax, die gestrekt naar de hoek moest om de hard ingeschoten vrije trap te stoppen. Na een klein kwartier spelen stonden twee oranjezwarten bedenkelijk vrij voor doelman Quax. Het liep met een sisser af.

Daarna was het Voorschoten’97 dat met vlotte combinaties, en uitstekend gebruikmakend van de geboden ruimtes de beste kansen kreeg. Kai Vijlbrief werd door Tim Koning vrij voor de S.V.C. doelman gezet maar kon de kans niet verzilveren. Enkele minuten later kwam Nicky Guijt een teenlengte te kort om een aangesneden voorzet van Richard Bakker binnen te schieten. Bakker zelf zorgde halverwege wedstrijd voor opluchting, schuin voor het doel schoot de middenvelder laag in de verre hoek en bezorgde de Voorschotenaren definitief de eerste drie punten op Adegeest. De bezoekers geloofde het na de treffer wel, waarna de groen-gelen weigerde om de score op te voeren. Het wanhoopoffensief kort voor tijd van de bezoekers deed de ploeg van Lourens geen pijn.

Na afloop veel blijde gezichten bij de thuisclub, en een dik tevreden trainer, die opgelucht terug blikte. ,,Verdiend gewonnen vanavond. We hadden er een paar meer in moeten schoppen. Na de treffer van Bakker was het wel klaar. We pakken de aansluiting, dat was de inzet.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Quax, Simonis, Koek, Manuputty, Bakker, Koning, Vijlbrief, Kharbouch, Guijt, Van Paasen, Valies.