Tweede klasse C (zaterdag)- Lugdunum heeft met de tweede winstpartij op rij de goede start in de 2e klasse doorgezet. De uitwedstrijd bij CVC Reeuwijk werd met 0-3 gewonnen. Met 6 punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van +6 gaan de groen-witten nu aan kop.

Volgens keeper Kevin Wassenaar was het een terechte overwinning voor zijn ploeg. ,,We waren aan het begin wat slordig in de eindpass en er werden wat teveel individuele acties gemaakt, maar we maakten de doelpunten op de juiste momenten. Zelf kwamen we geen moment in de problemen. Het staat allemaal goed bij ons, zeker ook verdedigend. Zij kregen alleen aan het begin van de wedstrijd twee kansjes, maar die pakte ik gewoon.”

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft. Ozan Isitir mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot raak. In de tweede helft kwamen de doelpunten op naam van Adam Atif en Martijn van Leeuwen. Ondanks het goede resultaat had de score volgens Wassenaar nog wel wat hoger kunnen uitvallen. ,,Het had makkelijk vijf, zes of zeven nul voor ons kunnen worden. Bilal (Karasahin, red.) viel goed in en raakte nog twee keer de lat. Eén keer vanuit een corner en één keer met een afstandsschot. Ook hun keeper had nog wat goede reddingen.”

Hoewel het seizoen pas net is begonnen en Lugdunum nog geen titelkandidaat is tegengekomen, werd de koppositie na afloop toch wel een beetje gevierd. ,,Ja dit is natuurlijk een heel goed begin”, zegt Wassenaar. ,,We weten dat we nog veel sterkere tegenstanders gaan krijgen, maar we maakten er in de kleedkamer wel een dolletje van: van deze plek gaan we niet meer af!”

Na streekgenoot TAVV wacht volgende week een andere derby in de Kikkerpolder. Dan komt DoCoS op bezoek. Als Lugdunum ook dan de punten pakt, zou het wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden. Wassenaar: ,,We hebben een goede en fitte groep en we gaan met een goed gevoel die wedstrijd in. Dinsdag trainen we niet omdat het dan 3 oktober is, maar dat hebben zij natuurlijk ook. Ik denk dat we wel voor de winst kunnen gaan. Het zou mooi zijn als Houssin (Bezzai, red.) dan ook weer aan kan sluiten na zijn kuitblessure. Dat is gewoon een hele goede speler. En verder gaan we het wel zien dit seizoen. Het is even afwachten.”

Trainer Jan Wansink was net als Wassenaar ook in zijn nopjes. ,,Tja, wat wil je nog meer. Zes uit twee en winnen met ruime cijfers. We zijn pas net de tweede klasse ingelopen en hebben ons tot doel gesteld om in deze klasse te blijven. We gaan nu niet opeens van de daken lopen schreeuwen dat we andere plannen hebben. Een gestelde doelstelling kan je tussentijds altijd nog bijstellen. Wel moet ik zeggen dat het in defensief opzicht solide oogt. En als we elkaar ook een goaltje gunnen aan de voorkant kunnen we op zeker wel meer prima resultaten gaan boeken.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, De Cler, Schaafstra, N.Atif, O.Isitir, Vrede, Latifi, Van Leeuwen, Boukhidous, A.Atif.