SJZ heeft donderdagavond in de tweede ronde van de districtsbeker niet voor een stunt kunnen zorgen. In Alphen a/d Rijn was ARC met 2-0 te sterk voor de formatie van Ludo Pistorius. ,,Ik ben trots op die gasten”, zei de trainer van de Zoeterwoudenaren. ,,Ze hebben ontzettend hard gewerkt.”

Pistorius probeerde in de eerste helft zijn ploeg compact op te stellen met de linies dicht op elkaar. ,,We hadden ook druk kunnen zetten, maar dan loop je een groot risico dat binnen no time de wedstrijd al verloren is. Natuurlijk hadden zij veel balbezit en waren wij de mindere, maar we probeerden het zo lang mogelijk vol te houden. Dat hebben we prima gedaan. De afspraken werden nagekomen.”

Pas na een half uur kwam SJZ op achterstand tegen de Alphense eersteklasser: 1-0. ,,Een voorzet vanaf de zijkant die net achter ons centrale duo viel, voor de voeten van die aanvaller”, omschreef Pistorius de situatie. ,,Zo waren er al eerder wat kansen geweest voor ARC. Na de 1-0 achterstand hebben we nog wat gevaarlijke momenten gehad, maar echte kansen waren dat niet.”

Na de pauze incasseerde de derdeklasser uit Zoeterwoude-Dorp al vroeg de 2-0. ,,Ongelukkig”, vond de oefenmeester van SJZ. ,,De scheidsrechter gaf een indirecte vrije trap, nadat onze keeper de bal te lang vasthield. Het was misschien zes à acht seconden. Ik vond het wel heel kinderachtig. Dan voel je de wedstrijd niet aan, volgens mij. En dan laat de scheidsrechter ook nog eens die vrije trap veel te snel nemen, terwijl we nog niet eens klaarstonden. Dit verdienden we niet.”

In de tweede helft liet Pistorius nog spelers uit het tweede invallen. Caleb van der Helm, Danny Rietkerken en Wouter van Diemen werden ingebracht. ,,Ik moet die jongens ook een compliment maken. We hebben een smalle selectie en ze staan er iedere keer om ons te helpen.”

,,Ik denk dat iedereen had verwacht dat ARC wel even met 6-0 of 7-0 over ons heen zou lopen, maar dat is gelukkig niet gebeurd”, zei Pistorius, die het een mooi bekeravontuur vond. ,,Ik vind het leuker dat nu ook de hogere klasses in de beker zitten. Dan is het overleven van de groepsfase echt een beloning.”