Vierde klasse A (zaterdag)- VV Leiden is op de vierde plaats blijven staan, maar liet na om in de buurt te blijven van de top drie. Daarnaast is de ploeg van Cees van Tongeren nog allerminst verlost van Roodenburg en FC Rijnland en dus blijft het de vraag of de Leidse ploeg de competitie straks mag verlengen voor een ticket naar de derde klasse. Tegen VVSB werd het in Noordwijkerhout 1-1 en dat stemde aanvaller Erik Bakker zwaar ontevreden.

Om met de deur in huis te vallen. ,,Met de instelling van de wedstrijd tegen VVSB gaan we het niet redden. Het was te pover en eigenlijk heb ik daar geen verklaring voor. Het oogde slap en te frivool. Ik zeg zeker niet dat de nood aan de man is, maar er moet in de resterende wedstrijden wel verandering in ons spel komen. We hebben het nog wel volledig in eigen hand, omdat we diverse concurrenten nog treffen.”

VV Leiden wil graag een buffer houden ten opzichte van de nummers vijf en zes, maar zowel Roodenburg als FC Rijnland wonnen hun wedstrijd wel en liepen dus twee punten in op de nummer vier. ,,Er is een groot verschil bij VV Leiden tussen de periode voor en na de winterstop. Het liep lange tijd best goed en we kregen voor de winterstop maar een keer billenkoek. In de voorbije maanden gaat het veel stroever en we laten her en der punten liggen. Dat doen we nu tegen VVSB voor de tweede keer (thuis werd het eveneens 1-1, red.) en dat zijn weggegooide punten. Het lijkt wel of het besef er niet is dat we voor een plek in de nacompetitie spelen. Het is toch echt de bedoeling om nu eens hoger te eindigen dan een vijfde plek, want dan sta je dus weer met lege handen. Er zit een bepaalde angst in om te voetballen en daar hadden we eerder geen last van. We spelen op save, zeg maar.”

Hoewel VV Leiden de ploeg was met het meeste balbezit en ook meer gevaar stichtte, was het de gastheer die de 1-0 kon aantekenen. Jop Brouwer was de gevierde man aan de kant van Sint Bavo. ,,Daarna veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld. Na de rust moest er wel wat gebeuren want ons overwicht leverde niets op. Helaas moest ik mezelf laten wisselen vanwege een tik op de enkel die ik al vroeg in de wedstrijd kreeg. Vanaf de kant kon ik zien dat het ook niet mee zat. We hadden op zeker een strafschop verdiend, maar de arbiter van dienst floot niet bepaald in ons voordeel. Gelukkig kwamen we wel langszij dankzij een voorzet van Angelo van Heusden, die de ingevallen Roland Middelkoop kon binnen werken. Hij viel in omdat hij niet had getraind vanwege wintersport. Dat was ook het geval bij Sietse Fokkema trouwens. Daarnaast misten we Rick Boot vanwege een op de training opgelopen blessure en Melvin Dieke was nu absent vanwege een skivakantie.”

VV Leiden probeerde de 1-2 nog op het scorebord te krijgen, maar VVSB hield stand. ,,We maken het onszelf zo niet makkelijker en zullen de komende wedstrijden tegen Oosterheem en KSD/Marine nu sowieso moeten winnen. Daarna breken de maanden van de waarheid aan met in april Van Nispen en FC Rijnland thuis en in mei Roodenburg thuis en Oegstgeest uit. Ik heb er vertrouwen in dat we uiteindelijk komen bovendrijven, maar dan zal nu wel de knop om moeten. We hebben nog steeds een leuke ploeg met dito spelers, maar we mogen het onszelf kwalijk nemen dat we daarmee niet winnen van een laagvlieger.”

Opstelling VV Leiden: Meijers, Van Egmond, Van Heusden, Nolet, Schreuder, Janssen (Middelkoop), Hamelink, Van der Meel, Sjaardema, Hage, Bakker (Devilee).