Vierde klasse A (zaterdag)- Over het slechte weer en het slechte veld waren Roberto Escudero en Carlos Pinas het wel eens. Voor het overige liepen de meningen nogal uiteen. Het zal de trainer van FC Rijnland verder zorg zijn geweest. De thuisploeg won met 5-2 en blijft zo in het spoor van VV Leiden, de huidige nummer vier van de ranglijst. Football Factory kende zoals het gehele seizoen al personele problemen en had weinig kans tegen de geel-groenen.

Allereerst Escudero aan het woord. ,,Er viel weinig eer te behalen. Er zijn drie toppers in deze klasse, dan drie subtoppers en de rest van het veld is matig tot slecht. We speelden niet groots, maar het was ruimschoots voldoende om te winnen. Het was ook al snel 2-0 en dan weet je dat jet het kan uitspelen. We werden enkel slordig en laconiek, maar het veld liet aanvaardbaar voetbal ook niet toe.”

Collega Pinas: ,,Volgens mij kregen we de snelste goal ooit tegen. Je waarschuwt om scherp te beginnen, maar dan start je zo. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan. Het hielp niet dat de tweede vanuit buitenspelpositie werd gescoord. Maar als ik eerlijk ben vond ik de tegenstander ook weinig voorstellen. Wanneer we compleet zouden zijn geweest, hadden we op zeker een kans gemaakt.”

Escudero heeft weinig op met dit soort potjes. ,,Van de onderste zes moet je eigenlijk gewoon winnen. Dus zeker ook van Football Factory. Laatst hebben we drie punten vergooid tegen KSD/Marine en als je iets wilt bereiken dan mag dat niet. Daar staat tegenover dat we drie extra punten hebben opgehaald tegen Oegstgeest en dat is wel een goede ploeg. Toch durf ik te stellen dat als wij compleet zijn en de oude rotten mee doen dat we dan ook van ploegen als VVO en Van Nispen kunnen winnen. Ook deze teams hebben een aantal mindere goden lopen en dat is bij ons ook zo. Enkel zijn wij wat smaller dus teren wij eerder in. Maar dit soort wedstrijden zeggen me weinig. Je kunt het enkel vergooien en bij dit hondenweer was het ook geen pretje om te ballen.”

Pinas: ,,Het was niet om aan te zien en dat is jammer van zo’n middag. Ook nu miste ik er weer erg veel om uiteenlopende redenen en dat betekent dat er weer geïmproviseerd moest worden. Op zich vind ik het niet erg om creatief te zijn, maar het is zeker jammer dat er elke week weer spelers ontbreken. Maar goed; dat wist ik toen ik aan deze klus begon. Ik wil het seizoen netjes afmaken en met nog wat leuke resultaten. Na dit seizoen weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik ben er niet uitgekomen met het bestuur en dan stopt het dus. Uiteraard wil ik graag aan de bak blijven en mijn visie over brengen op spelers. In deze regio zijn alle clubs zo ongeveer weer bezet, maar je weet nooit hoe het loopt.”

In dat opzicht is er ook een parallel met Escudero, die na dit seizoen afzwaait, eveneens na een seizoen, bij FC Rijnland. ,,Het blijft jammer, maar het bestuur heeft een standpunt en ik heb dat ook. Ik hoop dat we in de race blijven voor de nacompetitie zodat de spelers blijven komen. Zij zijn met mij meegekomen en vinden het jammer dat het zo gaat aflopen. Wanneer we verder achterop raken, zal de motivatie verdwijnen. En spelers die van plan zijn van FC Rijnland naar buurman VV Leiden te gaan, hebben de situatie uiteraard ook in het hoofd als het gaat om het spelen van nacompetitie of niet. Voorlopig willen we er voor blijven strijden. Zo ook tegen Van Nispen, de nieuwe koploper en volgende tegenstander. We gaan in beroep tegen de schorsing van Michael de Roode, zodat hij kan spelen volgende week. Met dat soort jongens erbij hebben wij nog steeds een aardige ploeg. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook prachtig om te zien hoe jongens als Effe Yagin en Leroy de Haas zich hebben ontwikkeld.”

Scoreverloop: 1-0 Demirbas, 2-0 Oudenaarden, 2-1 Corte Real, 3-1 Yagin, 4-1 Oudenaarden, 4-2 Corte Real, 5-2 Oudenaarden.