In 2008 werd Football Factory, vanuit het niets, opgericht. Inmiddels bestaat de studentenvoetbalvereniging al weer 9 jaar en groeit de club uit zijn jasje. Geheel in stijl, tegen de stroom van de fusies in, vult Football Factory ‘Voetbal Vitaal’ anders in: Football Factory gaat geen fusie aan, maar richt een tweede voetbalclub op voor haar Haagse studenten. Op 23 mei  wordt derhalve de eerste studentenvoetbalvereniging in Den Haag opgericht, te weten Haagse Voetbal Vereniging Football Factory: HVV Football Factory. Niet geheel toevallig, bestaat op die datum onze (Leidse) voetbalvereniging LVV Football Factory precies 9 jaar. Daar Den Haag steeds meer een studentenstad wordt met een enorm potentieel, maakte de keuze voor de Universiteit Leiden Voetbalclub lvv Football Factory om ook een studentenvoetbalvereniging in Den Haag te beginnen niet meer dan logisch.

Football Factory was al de snelst groeiende studenten voetbalclub in Nederland, maar door de oprichting van HVV Football Factory is het nu ook de eerste club die twee verenigingen heeft opgericht, die uitsluitend op studenten gericht zijn. In samenwerking met het bestuur van LVV Football Factory, de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag waren internationale studenten instrumenteel bij de oprichting. De Universiteit Leiden Campus Den Haag biedt onderdak aan de internationale opleidingen van de Universiteit van Leiden en door de oprichting van HVV Football Factory, zal er nu ook plaats zijn voor een bijbehorende voetbalvereniging. Vanuit het sportcomplex van Duindorp SV, zullen de studenten op een respectvolle manier, de rood-zwarte kleuren van Football Factory verdedigen.

De club zal tenminste starten met drie teams in de KNVB competitie, waarvan één, een dameselftal zal zijn. Door het potentieel van Den Haag als studentenstad denkt de groep eenzelfde groeicurve te kunnen doormaken als haar Leidse Moeder (lvv Football Factory).

Vragen?

Contact: Pieter van Schie, voorzitter Football Factory, e-mail: pietervanschie72@gmail.com, tel: 06-22696373.