Vierde klasse A (zaterdag)- De 2-0 zege op UDO betekende voor Meerburg pas de eerste thuiszege dit seizoen. ,,Het werd eens tijd, maar we zijn op de goede weg”, sprak Meerburg-middenvelder Ramon Weijers. De Zoeterwoudenaren, die deze zomer de overstap maakte van de zondag naar de zaterdag, kenden een beroerde start met slechts drie punten uit de eerste vier duels. Na de 0-2 uitzege van vorige week op Hazerswoudse Boys volgde dus nu opnieuw een driepunter.

In de eerste helft had de thuisploeg volgens Weijers het betere van het spel, maar tot echte kansen kwam het niet. ,,We hebben duidelijk nog moeite met het creëren van mogelijkheden, terwijl we wel de kwaliteiten hebben. De eindpass ontbreekt vaak nog. Maar je ziet dat het steeds beter wordt. We leren elkaars krachten en zwaktes kennen. Er wordt hard gewerkt voor elkaar. Het is natuurlijk ook niet gek als je kijkt naar de veranderingen in de selectie. We hebben vijf à zes nieuwe, veelal jonge gasten erbij gekregen.”

,,Daar tegenover staat nog dat er met Joeri van der Voort en Joep van Vuren, die vorig seizoen ook nog af en toe meespeelde, twee ervaren krachten zijn vertrokken”, vervolgde Weijers. ,,We hebben duidelijk het effect onderschat aan het begin van het seizoen. We zijn te enthousiast geweest in het stellen van een doel. Zeker toen we tegen DoCoS in de voorbereiding speelden, was iedereen in de gloria. We moeten eerst maar eens alles op orde krijgen en onszelf geen druk opleggen. Dan moet het vanzelf gaan lopen. Het begin is er in ieder geval.”

Ondanks de weinige kansen maakte Meerburg nog voor rust de openingstreffer. Op aangeven van Levi Paulides prikte Daan van der Zwaan de 1-0 binnen. Vlak na de pauze verdubbelde Michael Holleman de score, waarna de Rijndijkers nog wel een aantal kansen kregen om de voorsprong verder uit te bouwen. ,,We hadden eigenlijk uit moeten lopen naar 4 of 5 nul”, vond Weijers. ,,Met 2-0 is het toch iedere keer waken voor de counter. Maar we zijn eigenlijk nauwelijks in gevaar geweest.”

Voor UDO betekende de 2-0 nederlaag de vierde verliespartij in de competitie dit seizoen. De Oegstgeestenaren hebben weinig moeite met de kleintjes en boekten zeges op SV Wassenaar (0-5), WVC (1-2) en KSD-Marine (2-1). Tegen de op papier sterke ploegen lukte het dit seizoen nog niet. ,,Dat moet er wel een keer van gaan komen”, zei UDO-verdediger Bert Juffermans.

De ploeg van trainer Nikivor van Rijn probeerde Meerburg op te wachten om er via de counter uit te komen. ,,We stonden goed compact”, zag Juffermans. ,,De 1-0 valt gewoon op een ongelukkig moment. In de tweede helft kakten we op een gegeven moment in. Dat mag niet gebeuren. Het is ook niet de eerste keer, want ook tegen VVSB (0-3 nederlaag, red.) gebeurde dat. Daar moeten we onszelf meer van bewust zijn. Het heeft niets met conditie te maken, maar wel met scherpte.”

Volgens Juffermans is UDO een stuk verder dan vorig seizoen. ,,Niet alleen qua resultaten doen we het beter. Maar de sfeer is ook leuker in het team. Ondanks een nederlaag is er nog steeds gezelligheid.”

Voor komend weekend staat er een inhaalronde gepland. Meerburg moet de uitwedstrijd tegen Roodenburg, die eerder werd afgelast, zaterdag inhalen. Winnen de mannen van Alex Redel, dan lonkt er een plek in de subtop van de vierde klasse. UDO heeft twee weekenden vrij, veroorzaakt door de terugtrekking van GOL Sport. Juffermans: ,,Dat is wel even lekker. Ik heb wat pijntjes hier en daar. Dus het is belangrijk om even te rusten. Komende dinsdag spelen we in de LAV Cup tegen ASC, maar dan ben ik er niet bij. We moeten de komende periode proberen in het ritme te blijven.”

Foto’s: Lichtenbeldfoto.nl

Nagekomen bericht vanuit DoCoS-zijde: de oefenwedstrijd werd door de Leidse ploeg met 2-3 gewonnen. Waarschijnlijk voelde dat als winst voor Meerburg..