Terugblik op seizoen met Jeroen van Hooidonk (Roodenburg, za)

Vierde klasse A (zaterdag)- Bij aanvang van dit seizoen waren de intenties duidelijk. Er kwam een trainerswissel. Hoofdtrainer Henk Buyn koos voor een rol als assistent-trainer bij RCL, in het nabij gelegen Leiderdorp. Roodenburg vond in Nino Poulina de geschikte opvolger, die zijn manschappen terug naar de derde klasse moest leiden. Dat lukte helaas niet voor de blauwzwarten. De ploeg uit Leiden-Noord moest genoegen nemen met een plek in de subtop.

Roodenburg aanvoerder Jeroen van Hooidonk over het voorbije seizoen:,,Onze doelstellingen waren duidelijk aan het begin van het seizoen. We wilden sowieso bij de top vier eindigen, maar eigenlijk was het kampioenschap onze doelstelling. Met alle mutaties binnen de selectie begonnen we dan ook goed. Nieuwe trainer, nieuwe spelersgroep, onze start was goed. Maar dat was tegen de mindere broeders uit de competitie. Daarna kregen we de deksel op onze neus tegen de ploegen die ook bovenin meedraaiden. Daar gingen we nat. Uiteindelijk pakten we dit seizoen maar twee punten tegen de ploegen die om de prijzen speelden. Een bizar slecht gemiddelde lijkt me.”

De sympathieke verdediger vervolgt:,,Het is allemaal te slecht geweest wat we hebben neergezet, Toch zaten er puike partijen bij. Bijvoorbeeld tegen Oegstgeest, daar deden we onszelf tekort. Maar al met hebben we als collectief gefaald. De doelstellingen waren er, maar die hebben we gewoonweg niet waargemaakt. Triest, maar het voorbije seizoen hebben we nergens aanspraak op gemaakt. De pijlen moeten we richten op een nieuwe jaargang, om uit de kelder te komen is nog knap lastig. De wind gaat eronder bij onze selectie, knallen nu met de nieuwe jongens.

Van Hooidonk over aankomend seizoen:,,We gaan de lat minder hoog leggen. Wel is de doelstelling dat we bij de top vier eindigen. Dan kunnen we via de nacompetitie misschien promotie afdwingen. Laten we eerlijk zijn, Roodenburg moet hogerop. Daar gaan we aankomend seizoen aan werken. We gaan niet meer inzetten op een kampioenschap..nee vrijuit voetballen, wordt het devies. Aan het einde van de rit zien we wel waar we staan. We gaan voor het best mogelijke!”

Roodenburg (za) in cijfers:

Totaal: 26-43-87-41 (6e plaats)

Thuis: 13-20-43-18 (6e plaats)

Uit: 13-23-44-23 (5e plaats)

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit niet gescoord: 2 keer

Thuis de nul gehouden: 3 keer

Uit de nul gehouden: 2 keer

Grootste overwinning thuis: 8-0 tegen KSD/Marine

Grootste overwinning uit: 0-11 tegen WVC

Grootste nederlaag thuis: 1-3 tegen Woubrugge, 1-3 tegen Blauw Zwart

Grootste nederlaag uit: 3-0 tegen Woubrugge

Topscorer: Sipan Khalid, 30 treffers