Vierde klasse A (zaterdag)- UDO heeft zich behoorlijk ontwikkeld in de vierde klasse. De jonge ploeg van Nikivor van Rijn kreeg er voor de winterstop nog wel eens van langs, maar geleidelijk aan is er meer een team ontstaan met mogelijkheden om in de middenmoot te eindigen. Na de winterslaap werd nog wel ruim verloren van titelkandidaat Van Nispen, maar in de andere vier wedstrijden bleef UDO overeind met een zege en drie gelijke spelen op rij.

Rutger Hoogkamer baalde van de puntendeling tegen VVSB. ,,Deze pot hadden we moeten en kunnen winnen. In de vorige wedstrijd tegen Oosterheem deden we onszelf ook tekort, maar het gelijke spel bij Roodenburg was juist bemoedigend. Het geeft in elk geval aan dat we de lat hoger leggen en dat we niet zomaar tevreden zijn met elk opgehaald punt. Ik ben van mening dat we VVSB voor de pauze al op 2-0 of 3-0 hadden moeten wegzetten dan zou de winst zeker binnen zijn geweest.”

De rechtsbuiten, al zijn hele voetballeven speler van UDO en voorheen ook met regelmaat in de spits gepositioneerd, was zelf de maker van de 1-0. Het was al zijn derde doelpunt sinds zijn recente terugkeer in de hoofdmacht. ,,Vorig seizoen heb ik mijn enkel gebroken in februari en daardoor heb ik tot het einde niet meer kunnen spelen. Dat was met UDO 2 tegen MMO 2. Bij een luchtduel kwam ik verkeerd neer en toen was het dus even gedaan voor mij. Dit seizoen ben ik later begonnen en geleidelijk aan ben ik weer gaan opbouwen. Op een zeker moment speelde ik twintig minuutjes mee in het tweede en dat werd steeds meer tot weer hele wedstrijden. Vervolgens heb ik mijn kans weer gekregen in de hoofdmacht en nu gaat het eigenlijk best lekker.”

Hoogkamer scoorde laatst al tweemaal tegen Wassenaar en zette nu de Noordwijkerhouters op achterstand. ,,Koen du Maine stuurde mij diep en ik kapte mijn tegenstander uit en kon droogjes uithalen. Ik kreeg nog wel een kans en zo ook Du Maine en Patrick Vergeer. Met die kansen hadden we meer moeten doen. Dat blijft toch wel het euvel dit seizoen. We scoren te weinig en dat breekt ons nog wel eens op. Op WVC na hebben we de minste goals gemaakt en dat geeft te denken.”

Vervolgend: ,,Of we veel aandacht besteden op de training aan afronden? Eigenlijk niet in het bijzonder. We zijn vooral druk doende om het positiespel te verbeteren en daar slagen we tijdens de wedstrijden best wel in. Maar misschien moeten we inderdaad wat meer trainen op het maken van goals. Scherper zijn voor de goal. Nu kon VVSB alsnog gelijk maken (treffer van Mike Taskin, red.) omdat wij ze in leven hebben gehouden. Dat zijn punten die je weggeeft en dat kost ons wat plaatsen op de ranglijst. Toch zit een zevende stek er nog in. Als deze groep bij elkaar blijft en er komen wat jongens terug die eerder in het eerste balden, moeten we in staat zijn om onszelf te verbeteren volgend seizoen. Dan zijn we immers nog steeds UDO en daarna gaan we pas fuseren met Oegstgeest. Ik moet zeggen dat we daar nog helemaal niet mee bezig zijn. We willen eerst dit seizoen goed afsluiten en door leren. De resultaten zijn wat dat betreft hoopgevend. Zo denk ik ook niet dat we zonder meer verliezen van Blauw Zwart volgende week. Thuis heb ik gekeken naar die pot en toen scoorden zij pas twintig minuten voor tijd de 0-1 en brak er pas wat bij ons. Als we een goed resultaat boeken, kunnen we wellicht ook Oegstgeest nog helpen.”

Buur en straks ‘levenspartner’ Oegstgeest speelt in tegenstelling tot UDO wel om de prijzen. ,,Ik kijk met een schuin oog naar de titelstrijd, maar ben er niet heel erg mee bezig. Uiteraard zie ik wel liever Oegstgeest kampioen worden dan Van Nispen, omdat ik diverse spelers goed ken.”

Hoogkamer speelt voorlopig graag voor UDO, maar sluit niet uit om nog eens op hoger niveau te willen acteren. ,,In de jeugdelftallen van UDO speelde ik op een redelijk niveau en dat beviel me wel. De blessure heeft me wel ‘on hold’ gezet, maar dat heb ik nu achter me gelaten. Ik weet nog niet wat ik doe als UDO en Oegstgeest samen smelten. Dat is voor later zorg. Voorlopig merk ik wel dat het best een forse stap is om vanuit de A-junioren door te stromen naar een eerste elftal. Na een wedstrijd voel ik wel wat pijntjes. Dat zal wel gewenning zijn. Ik sluit niet uit dat ik nog stappen maak, want ik ben pas 21 jaar. Nu wil ik eerst mezelf handhaven in de basis en waar dat kan goals maken. En ik kijk al uit naar de wedstrijd tegen Oegstgeest over drie weken. We willen dan zeker knallen in die derby.”

Basisopstelling UDO: Heeren, Van Moorsel, Lichtenbeld, N.Bakker, M.Franken, Gras, Hoogkamer, Du Maine, M.Bakker, P.Franken, Vergeer.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl