Districtsbeker- Voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Haagse ODB was er nog van alles mogelijk en konden zich nog drie van de vier ploegen plaatsen voor de volgende ronde. Ons Doel Bereikt had hierin de beste papieren, na twee overwinningen volstond een gelijkspel en de Voorschotenaren moesten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde na eerder zowel een keer gewonnen als verloren te hebben. Voor Hagenaar en trainer van de thuisclub Huib van Oostrom Soede was het een weerzien met vele “oude” bekenden, sterker nog hij was de avond voor de wedstrijd nog met de trainer van de tegenstander (Henk Baggerman, red) op stap geweest. Een blik op het wedstrijdformulier liet zien dat de thuisploeg, mede ook door blessures van vaste krachten, een aantal hele jonge gasten bij de selectie had maar een speeltuin werd het nooit. De groen-gelen wonnen uiteindelijk met 2-1 en plaatsten zich hiermee als groepswinnaar voor de volgende ronde.

,,Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar uiteindelijk is de vereniging zover dat de jeugd bij de zondagtak een kans krijgt. Voorheen was het vanzelfsprekend dat de talenten uit de jeugd naar de zaterdag gingen, maar een enkeling haalde dan het eerste en degenen die buiten de boot vielen kwamen in het tweede of in het ergste geval zelfs op de bank terecht. Motivatie nam af met als gevolg dat spelers stopten of in een lager vriendenelftal gingen voetballen en dat is op die leeftijd natuurlijk doodzonde. Ik heb zelfs spelers uit de A2 en A3, en die krijgen bij mij een kans en pakken het heel goed op. Vandaag ook tegen mijn vrienden van ODB, een echte Haagse ploeg die fysiek en verbaal behoorlijk aanwezig kunnen zijn. Een goede test dus, en natuurlijk valt er nog heel veel te verbeteren maar ik ben trots op wat ze vandaag hebben laten zien. Vergeet niet dat er nog een aantal dragende krachten geblesseerd zijn”, aldus een realistische Van Oostrom Soede, een bevlogen man die gek is van het spelletje en geen blad voor zijn mond neemt. ,,De vereniging ziet inmiddels ook in dat de zondagtak, zoals in het verleden toch wel het geval was, er niet alleen maar als opvulling dient. Zowel budgettair als de randvoorwaarden zijn verbeterd, ik zie het dan ook als een uitdaging om met die jonge honden aan de slag te gaan.”

Gevoetbald werd er natuurlijk ook nog, tegen een ploeg die zeker in de eerste helft bij vlagen goed veldspel liet zien. Na een paar minuten spelen was het Vincent van Veen die bij een corner het laatste tikje gaf en de 1-0 op het scorebord zette. Na een vermeende duwfout was het een kwartier later uit een penalty alweer gelijk en met deze stand werd ook de rust opgezocht. Vlak na rust kwamen de bezoekers met 10 man te staan, een niet geheel slimme overtreding op het middenveld betekende een tweede gele kaart. Die tweede was terecht, maar vriend en vijand waren het er wel over eens dat de man in het zwart (figuurlijk gezien dan) vanmiddag met zijn manier van fluiten en van leidinggeven niet het beste in de spelers naar boven haalde. De Adegeestbewoners voetbalden bijna de gehele tweede helft in overtal maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Vanuit het niets was het twintig minuten voor tijd dan ook ‘veteraan’ Radenko Nikic die bij mogelijk buitenspel mocht doorgaan en de winnende treffer noteerde. Hierna werd er niet heel veel meer gecreëerd, maar ook niets weggegeven en was plaatsing voor de volgende ronde een feit.

,,Het is tegen tien man natuurlijk verleidelijk om vooruit te gaan voetballen en ze bij de strot te grijpen maar zeker bij een jonge ploeg krijg je dan nog wel eens het deksel op de neus. Ook met wissels heb ik getracht om vanuit de organisatie te blijven voetballen om ook niet in de omschakeling verrast te worden, en ik ben blij dat de jongens dit goed opgepakt hebben. Natuurlijk hadden we beter met de ruimtes moeten omgaan en op bepaalde momenten slimmer moeten zijn maar laten we dat maar jeugdige onvolwassenheid noemen. En het is natuurlijk leuk dat we een ronde verder zijn, wie weet waar dit eindigt”,  besluit Van Oostrom van Soede het gesprek met een knipoog. Verwijzend naar zijn andere club, Te Werve, die vorig seizoen de halve finale bereikte en het volgende week mag opnemen tegen niemand minder dan Ajax. Later deze week komt de sympathieke trainer nog uitgebreid aan het woord als we vooruitblikken op komend seizoen.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Er staan dan ook mooie dingen te gebeuren voor Voorschoten’97 zondag, en wij als LeidenAmateurVoetbal zullen hier dan ook regelmatig verslag van doen.

Selectie Voorschoten’97 : Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Van Veen, Welling, Elligens, Nikic, Witsmeer, V.d Veldt, Van Aken, Aschman, Gertsen, Mulder, Sarmastzada, Vlak.

Selectie ODB : Van Maren, Boevink, Conradi, De Pauw, Dessing, Pearson, Zwiers, Wille, Van Wijk, Charite, Boere, Arabi, Hadchoune, Danner, Gielen.