Rabobank LAV Cup- Nick Ammerlaan en Enrico Geus staan bij de volgers van het 3e klasse zondagvoetbal in de Leidse regio reeds bekend als een gevreesd aanvalsduo (dit seizoen samen al goed voor 39 doelpunten), maar ze geven nu ook buiten deze competitie hun visitekaartje af. Dinsdagavond maakte tweedeklasser Foreholte kennis met de kwaliteiten van de Stompwijkse spitsen. De Voorhouters, andermaal acterend met een groot aantal jonge talenten in de gelederen, moesten in de halve finale (groepsfase, poule B) van de Rabobank LAV Cup het hoofd buigen voor de Stompwijkers. Er was ook in deze wedstrijd weer een hoofdrol voor Ammerlaan en Geus. Geus leverde 2 assists,  terwijl Ammerlaan de winnende treffer scoorde (2-1).

Stompwijk ’92 opende na 20 minuten spelen de score, nadat Bart van de Salm kon profiteren van goed doorzetten van Geus (1-0). Niet veel later stond het alweer gelijk. Foreholte-aanvaller Jesse Thijsse reageerde alert bij een misser in de Stompwijkse-defensie en rondde koelbloedig af (1-1). Toch was het Stompwijk ’92 dat nog voor rust opnieuw op voorsprong kwam. Geus was voor het vijandelijke doel niet zelfzuchtig en gunde de eer aan  zijn aanvalsmaatje Ammerlaan (2-1). In de 2e helft probeerde Foreholte nog van alles om de gelijkmaker te produceren, maar invaller-doelman Jordi Bennis hield bekwaam zijn doel schoon. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een 2-1 zege voor Stompwijk ’92.

Ammerlaan behoorde samen met Geus weer tot meest opvallende spelers aan Stompwijkse zijde en dat was bepaald niet de eerste keer in deze voetbaljaargang. De prestaties van het productieve tweetal zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij tal van clubs uit de Leidse regio, maar een vertrek bij Stompwijk ’92 is voor de 27-jarige Ammerlaan niet aan de orde.

Ammerlaan: ,,Ik speel mijn hele voetballeven al bij Stompwijk ’92 en ben van plan om dat nog een tijdje te  blijven doen. Een paar jaar terug heb ik een stapje hogerop overwogen, maar dat is er toen niet van gekomen. Stompwijk’92 is mijn club, al mijn vrienden spelen hier en ik zie een noodzaak van een vertrek nu niet meer in. Het zou mooi zijn om hier nog een paar jaar samen met Enrico te spelen. Wij krijgen als doelpuntenmakers vaak de aandacht, maar spelers als Rick Luiten en Nick van den Bosch zijn minstens zo belangrijk voor ons team. In de competitie gaat het de laatste tijd goed (Stompwijk ’92 won 8 van de laatste 9 wedstrijden, SN) en we hebben nog alle kans op een plek in de nacompetitie. Ik hoop dat deze spelersgroep, met misschien nog wat jeugdige spelers erbij, bij elkaar blijft. Onze trainer Erik van Manen heeft een jaar bijgetekend en dat is voor Stompwijk ’92 een goede zaak. Erik voelt de sfeer in Stompwijk goed aan en dat betaalt zich uit in de resultaten.”

De derde deelnemer in deze poule, de reserves van Ter Leede, kwam gisteren niet in actie.  De Sassenheimers gaan volgende week dinsdag op bezoek bij Foreholte. De afsluitende penaltyreeks tussen Stompwijk ’92 en Foreholte, mogelijk van belang indien de drie clubs in de poule een gelijk aantal punten én een gelijk doelsaldo hebben, werd gewonnen door Foreholte.

Stompwijk ‘92 – Foreholte 2-1 (2-1) 20. 1-0 B. van der Salm, 24. 1-1 Thijsse,  42. 2-1 Ammerlaan. Scheidsrechter : Rekers. Assistent-scheidsrechters: Zuijdam en Van Bergen.

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Van der Voort, S. van de Salm, Van Veen, Van Marwijk, Knijf,  Jacobs , Onderwater, B. van der Salm, Van den Bosch, Ammerlaan, Geus

Basisopstelling Foreholte: Gozzeling, Schinkelshoek, Ligtvoet, Roffelsen, Spreeuw, Rotteveel, Van de Pool, Roukema, Nolles, Thijsse, Spies

Hoofdsponsor:

Subsponsor: