LAV Cup, poule B- De laatste wedstrijd in poule B werd gespeeld in Voorhout. Met een temperatuur van net onder het vriespunt stonden Foreholte en SJC O23 tegen over elkaar. De thuisploeg besloot gezien de belangen in de competitie eveneens een O23-elftal te laten spelen. De 22 ‘jonge honden’ plus invallers maakten er een boeiende pot van en vooral in de eerste helft lag het tempo hoog. In die eerste rondgang nam Foreholte een 3-0 voorsprong, maar na rust kwam SJC nog terug tot 4-2. Voor de roodwitten wacht nu de knock-outfase, terwijl voor de Noordwijkers een einde kwam aan de eerste deelname aan dit toernooi.

Coen Stuurman stond aan het roer bij de gastheer en Ed van Klink en Nima Khosravi stuurden SJC in dit slotduel. De trainers namen het treffen serieus en dichtten de spelers verbaal veel lof toe met hun spel. Dat was ook terecht te noemen, want vanaf de eerste minuut was het spel op de wagen. Niks kou, gewoon er lekker in knallen.

Het leverde na twintig tellen al een kans op van Chris Guijt, een van de uitblinkers deze avond. Doelman Tim de Bruin was echter attent. Ook Arne Sörensen werd al vlot gevaarlijk, maar daar stond tegenover dat Jan Altema ook zomaar de 0-1 had kunnen maken in een vroeg stadium. Weer Guijt en SJC’er Chris Hoogervorst, ook goed aanwezig met enkele prima dribbles, kregen nog binnen de eerste tien minuten ook kansen maar het bleef nog even bij 0-0.

Na ruim een kwartier was het wel raak. Guijt haalde droogjes uit en deze inzet was te machtig voor De Bruin. Het spel bleef op en neer golven, maar Foreholte bleek effectiever in de eerste vijfenveertig minuten. Jesse Thijsen tikte halverwege de eerste helft de 2-0 binnen en Guijt bleef, geheel vrij gelaten op rechts, even later koelbloedig voor de derde Voorhoutse treffer.

In het laatste deel kregen beide ploegen nog diverse kansen en mogelijkheden, maar de overige drie goals vielen pas na rust. SJC deed via Hoogervorst wat terug van afstand, waarbij zijn inzet via de doelman en de lat binnen plofte. Altena bracht de spanning zelfs nog even terug en met nog twee doelpunten zou SJC de eerste ronde hebben overleefd. Zover kwam het niet. Guijt vond Thijsen en de middenvelder haalde flink uit voor de uiteindelijke uitslag: 4-2.

Al met al een zeer sportief en onderhoudende tweestrijd, waarin er genoeg te beleven viel. En dat compliment mochten beide ploegen in ontvangst nemen. De organisatie hoopt SJC ook volgend seizoen weer te treffen en een delegatie van Foreholte is welkom bij de loting op woensdag 21 februari.

Opstelling Foreholte: Gozeling, Verhart, Roukema, Kraakman, Drewes, Bloemendaal, Guijt, Thijsen, Sörensen, Geerlings, Rotteveel. Invallers: Pool, Admiraal en Duindam.

Opstelling SJC: De Bruin, El Bali, Wisselink, Onderwater, Mulder, Van Heijningen, Haasnoot, Kwit, Altena, Van Dijk, Hoogervorst. Invallers: Van der Weijden, Zonneveld, De Mooij.

Bekijk hier de groepsindeling, het resterende wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]