LAV Cup, poule D- Het was dinsdagavond een speelronde in de LAV-cup om niet te vergeten. In zeven duels werd 64 (!) maal doelgetroffen. Één van de duels waar de nodige doelpunten vielen was vv Kagia – FC Rijnland (7-1). De Lisserbroekers kenden weinig moeite met FC Rijnland en hadden zelfs een nog hogere score kunnen, misschien wel moeten, neerzetten tegen de Leidenaren. De ploeg van Anton Wijsman eindigt, door de overwinning, de poulefase met twaalf punten uit vijf wedstrijden.

De oranjehemden kwamen goed uit de startblokken en na tien minuten spelen was het al raak. Kagia-aanvaller Joey van Beelen miste in eerste instantie een opgelegde kans, maar enkele seconden later zag hij zijn poging alsnog de goal ingaan. FC Rijnland-doelman Jeffrey Smeele zag er niet goed uit bij de actie. Enkele minuten later was het Tijs van der Schinkel die de score verdubbelde. Na een prachtige steekbal van Rens Lamboo bleef de linkermiddenvelder rustig voor de keeper: 2-0. Nadat Lamboo daarna nog tweemaal het Leidse doel onder vuur nam, was het na een half uur spelen wederom raak voor de Lisserbroekers. Wederom was het Van der Schinkel die raak schoot. Deze keer met een prima afstandsschot buiten de zestien: 3-0.

FC Rijnland was af en toe nog wel eens gevaarlijk en dook nog een paar keer op voor Kagia-doelman Sander Hogervorst, maar de ploeg kon verder geen potten breken. Kort voor rust deden ze wel wat terug. Een vrije trap werd snel genomen en zorgde voor een ongelukkige situatie in het Lisserbroekse zestienmetergebied. Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo gaf het laatste tikje aan de bal: 3-1.

Na de thee was het weer eenrichtingsverkeer. De ploeg van Wijsman speelde de bal goed van voet naar voet en dat leidde tot de vierde Kagia-goal van de avond. Doris van der Voort kreeg de bal breed gespeeld van Timo Sluymer en kon het leer voor open doel binnentikken: 4-1. Een kwartier later was het invaller Dirk-Jan Ligtenberg die de 5-1 op het scorebord bracht. Ook hij tikte van dichtbij binnen.

Twee minuten later moest FC Rijnland met tien man door, nadat Mark Cerdijn zijn tweede gele prent kreeg. Even daarna was het Van der Schinkel die voor zijn derde treffer van de avond tekende. In het strafschopgebied kreeg hij de bal van Ligtenberg en de middenvelder wist uit een moeilijke situatie alsnog raak te schieten: 6-1.  Diezelfde Van der Schinkel zorgde ook voor het slotakkoord van de avond. Met een intikker noteerde hij zijn vierde en Kagia’s zevende treffer: 7-1.

Kagia – FC Rijnland 7-1 (3-1): 10. Van Beelen 1-0, 14. Van der Schinkel 2-0, 33. Van der Schinkel 3-0, 40. Lobbezoo (eigen doelpunt) 3-1, 51. Van der Voort 4-1, 64. Ligtenberg 5-1, 69. Van der Schinkel 6-1, 76. Van der Schinkel 7-1.

Opstelling Kagia: Hogervorst, Tibboel, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Lamboo, Van der Voort, Van Beelen.

Opstelling FC Rijnland: Smeele, Rida, De Haas, Cerdijn, Oomen, Steenbergen, De Groot, Filoppo, Kromwijk, Trogilo, Holswilder.

Tekst: Ruben Beukers

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]