LAV Cup, poule D- Met de handen in de zij stond Danny Kromwijk (FC Rijnland) vlak na afloop van het gewonnen uitduel om de LAV Cup  tegen ASC (2-4) uit te hijgen.  Het was niet verwonderlijk dat Kromwijk moe was. Voorafgaand aan de wedstrijd had hij slechts 1 training in de benen na een afwezigheid van vele maanden door een slepende knieblessure. Met twee doelpunten had Kromwijk direct een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Kromwijks comeback was niet alleen door zijn doelpunten maar ook door zijn spel een succes. De aalvlugge linkerspits was veruit de gevaarlijkste man aan de kant van de Morschbewoners en was een voortdurende plaag voor de ASC-verdediging.

ASC kwam trouwens na een kwartier spelen nog wel op een 1-0 voorsprong.  Ruben Dutrieux benutte een penalty nadat scheidsrechter Van Belkum een lichte duw in de rug van ASC-spits Doniel Martha als onreglementair beoordeelde. Niet lang daarna scoorde Kamphues de gelijkmaker, hij liet met een fraaie boogbal doelman Vaggelis Vidiakis kansloos. Kamphues viel overigens vlak na zijn goal uit met een hamstringblessure. Na dit doelpunt was FC Rijnland duidelijk de bovenliggende partij en controleerde Wim de Bolster, ondersteund door de balvaardige Mo Abassi,  het middenveld. De 1-2 van Kromwijk, via een ASC-verdediger, was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Met een 1-2 tussenstand werd ook de rust bereikt en daar mocht ASC niet ontevreden mee zijn.

Bij het begin van de 2e helft was weinig meer van de groen-gele suprematie te bespeuren. ASC zette hoog druk en de Rijnland-defensie had veel problemen om in deze fase de vrije man te vinden. Dit resulteerde gelijk in verschillende  kansen voor ASC. De 2-2 van Martha kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Even later had dezelfde Martha zelfs de 3-2 op zijn schoen, maar doelman Mario van der Pluijm redde bekwaam. FC Rijnland leek na dit moment wakker geschud te zijn en knokte zich terug in de wedstrijd. De Bolster wist na een mooie aanval aanvankelijk net niet af te ronden, maar vlak daarna was het wel raak door dezelfde speler (2-3). Na 2x geel, en dus rood, voor FC Rijnland–middenvelder Mike Filippo probeerde ASC nog de gelijkmaker te forceren, maar de beslissing viel aan de andere kant. Met een fenomenale  vrije trap zette Kromwijk zijn succesvolle rentree nog meer luister bij. De 2-4 was tevens de eindstand. Door deze zege is het bereiken van de volgende ronde van de LAV Cup voor de Leidenaren vrijwel zeker. ASC staat er vooralsnog ook nog goed voor.

Ondanks de nederlaag was ASC-trainer Mo Bougrine niet ontevreden over de prestaties van zijn team. ,,We misten vandaag enkele bepalende spelers en met onze smalle selectie weegt dat zwaar. De jongens die daar voor in de plaats speelden hebben het naar behoren gedaan. We hebben het FC Rijnland, met goede individuele spelers, het tot het laatste kwartier toch lastig gemaakt.”

Assistent-trainer Ronald Mink van FC Rijnland: ,,Een nieuwe trainer midden in het seizoen (Ed Kluivers volgde de in de winterstop vertrokken Paul Pikaar op, SN) is altijd even wennen voor zowel de trainer als de spelersgroep. Je ziet echter vandaag dat de jongens de voetbalideeën van de trainer snel oppikken en dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Als de geblesseerden Giovanni Koelink en Koos Habraken ook nog snel aansluiten moet dat wat moois opleveren.”

Of FC Rijnland daadwerkelijk klaar is voor de hervatting van de competitie zal zondag blijken. Dan wacht namelijk Stompwijk ’92 als eerste tegenstander van de 2e seizoenshelft. ASC gaat op bezoek bij DIOS, een ploeg die iets hoger staat op de ranglijst.

ASC- FC Rijnland (1-2) 2-4  1-0  Dutrieux, 1-1 Kamphues, 1-2 Kromwijk, 2-2 Martha, 2-3 De Bolster, 2-4 Kromwijk. Scheidsrechter : H. van Belkum

Basisopstelling ASC : Vidiakis, Wijnen, Hofstee, Tas, van Bergen, Hoogervorst, Dutrieux, Coopmans, Rutten, Hoek, Martha.

Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluijm, Van Noort, R. Mink, Heemskerk, Maaskant, Abassi, De Bolster, Filippo, Van Dijk, Kamphues, Kromwijk.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]