LAV Cup, poule E- Het was op Sportpark-Noord dinsdagavond een strijd om de bekende baard, want beide Roodenburg-elftallen hadden in de poulewedstrijden om de LAV Cup tot op heden alle drie de wedstrijden verloren. Maar het was voor beide trainers in ieder geval weer een goed moment om te kunnen oefenen, ook al waren de opstellingen van beide ploegen voorzien van diverse onbekende namen. Uiteindelijk was het de zaterdagtak van trainer Nino Poulina die met 6-0 aan het langste eind trok.

Poulina: ,,We waren duidelijk de betere ploeg, hadden meer balbezit, maar verzuimden om meer doelpunten te maken. Daardoor stond het nu ‘maar’ 3-0 met de rust. Ik miste diverse spelers door blessures, waardoor ik jongens uit het tweede, derde en zo ook twee jongens van de JO17 kon opstellen en… ik kon ook de hele wedstrijd aan de bak. In ieder geval goed voor mijn conditie.”

Die smalle selectie werd ook door trainer Nouri Essaoui van de zondagtak van Roodenburg herkend: ,,We trainen normaal op woensdag en vrijdag, waardoor er nu verschillende jongens ontbraken door werk of tentamens. Zo kwamen we ook kort na rust met tien man te staan door een blessure en dan ga je het echt niet meer redden. Maar we zijn lekker bezig geweest.”

Dat werd ook herkend door Poulina: ,,Het was zeker een leuke wedstijd en de sfeer was gezellig en goed in het veld. En als ik dan ook nog de 6-0 mag binnentikken, dan ga ik toch wel huppelend van het veld af.” Essaoui zag zijn ploeg tot een half uur in de eerste helft redelijk meekomen: ,,We kregen ook nog twee kansjes in het begin, maar met de 1-0 achterstand na een half uurtje spelen lukte het niet meer om bij te komen. Maar ook na het vorige voetballoze weekend was het goed om nu weer te kunnen ballen.”

Dat kan de zaterdagtak weer tegen WVC uit op 3 februari. Van die ploeg werd thuis met 5-4 gewonnen, dus er liggen duidelijke mogelijkheden voor Poulina en zijn mannen. Ze nemen nu met 14 punten uit 11 wedstrijden een achtste plek in (25-31) in de vierde klasse A waar WVC laatste staat met 7 punten uit 12 duels. Essaoui, die met zijn team dertiende staat in de vierde klasse A, mag zondag 4 februari thuis aantreden tegen het één plek hoger genoteerde Blankenburg, waar uit met 4-6 werd gewonnen. Wil je doelpunten zien, dan is Sportpark-Noord zondag dus ‘the place to be’.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]