Terwijl de regen op het nieuwe Stompwijkse kunstgrasveld neer kletterde, maakten de teams van Stompwijk’92 en Roodenburg (za) er een spetterende wedstrijd van. Het doelpuntrijke treffen werd uiteindelijk afgesloten met een 9-5 overwinning voor de  gastheren.

Stompwijk ’92 opende voortvarend en leek een vrij makkelijke avond te gaan krijgen tegen de Leidse vierdeklasser. Het kwam al vlot op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Rick Luiten en Tim van Veen, maar Roodenburg gaf zich niet zo gemakkelijk gewonnen. In een mum van tijd  was de stand weer in evenwicht, waarbij  de 2-2 van Aymen Mizap, na een oogstrelende hakbal van Sadesh Mahesh, van een bewonderenswaardige schoonheid was. Toch kon Stompwijk ’92 hierna weer uitlopen en doelpunten van Geus en Jacko Sweere bepaalden de ruststand op 4-2.

In de tweede helft kwam Roodenburg opnieuw knap terug in de wedstrijd en wist na een kwartier zelfs de 4-4 af te drukken. Nadat Stompwijk ’92 op een 6-4 voorsprong was gekomen kwam Roodenburg direct weer terug tot 6-5, maar hierna was het blauw-zwarte verzet definitief gebroken. De Stompwijkers wisten hierna nog driemaal het net te vinden en zo eindigde deze amusante en sportieve wedstrijd in een 9-5 zege voor de thuisspelende ploeg.

Ondanks de uiteindelijk ruime winst was trainer Erik van Manen (Stompwijk ’92) niet  tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,We leden onnodig veel balverlies en sommige tegendoelpunten hebben we Roodenburg gewoon cadeau gedaan.  Het zal zondag tegen FC Rijnland toch echt een stuk beter moeten om in Leiden een  goed resultaat te halen.”

Van Manen verlengde onlangs zijn contract voor nog een seizoen en hij voelt zich op zijn plaats in het Stompwijkse. ,,Stompwijk ’92  is een gezellige vereniging, misschien soms weleens té gezellig. Dat hoort ook een beetje bij de cultuur van deze club. Ik wil dat niet veranderen, maar ik denk dat presteren en gezelligheid ook hand in hand kunnen gaan. Volgend seizoen gaan we met een bredere selectiegroep aan de slag en ik hoop dat we door een verhoogde trainingsintensiteit ook prestatief stapjes kunnen gaan maken. We zijn nu ook gewoon niet constant genoeg. Soms scoren we een 8 en dan weer een 4. Het zijn stuk voor stuk prima gasten maar soms mis ik weleens het heilige vuur dat nodig is om een wedstrijd  winnend over de streep te trekken. Met alleen lekker een balletje trappen red je het niet. Als we ook op het mentale vlak  voortuitgang  kunnen boeken dan zie ik voldoende perspectief voor dit nog vrij jonge team’

Door dit resultaat is Stompwijk ’92 verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de LAV Cup en mag het zich gaan opmaken voor de loting op 21 februari bij ASC.

Stompwijk ‘92 – Roodenburg za (4-2) 9-5. 1-0 Luiten, 2-0 van Veen, 2-1 Bouchlal, 2-2 Mizap, 3-2 Geus, 4-2 Sweeres, 4-3 Bouchlal, 4-4 Mahesh, 5-4 Droog, 6-4 Ammerlaan 6-5 Van Veen (e.d.) 7-5 Droog, 8-5 Lelieveld, 9-5 Ammerlaan. Scheidsrechter : R. Mulder

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Van der Voort, S. van de Salm, Van Arend, Van Veen, Van Viegen, Sweere, B. van de Salm , Van den Bosch, Ammerlaan, Luiten, Geus.

Basisopstelling Roodenburg:  Van Hooidonk, Yuksel, Janssen, Oulmoulden, Blom, Leonora, Mizap, Maatoug, Mahesh, Pompe, Bouchlal.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]