Poule D- Meerburg en SJZ openden gisteravond het tweede toernooi om de Rabobank LAV Cup. Beide teams grepen een geplande oefenwedstrijd aan om mee te laten tellen voor deze onderlinge regionale strijd met een record aantal deelnemers (34). De vierdeklasser oogde gretig en toonde zich vrijwel de gehele wedstrijd beter dan SJZ. Dat het uiteindelijk 6-1 werd was niet verwonderlijk gezien het vertoonde spelbeeld en het gegeven dat de derdeklasser wel erg gemankeerd voor de dag kwam. Toch zal de overwinning bij de withemden met plezier zijn omarmd, want van de andere dorpsclub wil je nu eenmaal graag winnen ongeacht de bezetting van de teams.

Ludo Pistorius hield in de rust al rekening met een forse nederlaag. ,,We doen het echt niet verkeerd, maar in de eerste helft zag je veel miscommunicatie en dat heeft alles te maken met het feit dat we zeker vijf of zes basisspelers missen vanwege blessures of andere redenen. Dan heb je kans om overlopen te worden. Natuurlijk hadden we alsnog af kunnen bellen, maar daar had ik geen zin in. Deze wedstrijd stond nu eenmaal gepland en in dit soort wedstrijden kunnen door de bezetting nieuwe inzichten worden gegeven.”

De oefenmeester van SJZ kreeg gelijk met de score. Na rust verkleinde Ricardo Rietkerken, al dan niet vanuit buitenspelpositie, nog wel de score naar 2-1, maar daarna liep Meerburg verder weg en kwamen de groenwitten regelmatig nog goed weg voor wat betreft een grotere nederlaag. Overigens had Rietkerken op slag van rust ook al wel een grote kans gemist of beter had Patrick Bom zijn ploeg weten te behoeden voor een tegengoal, maar voor het overige was Meerburg veel gevaarlijker en feller.

Nieuweling Richard Versteden zette al vroeg in de onderlinge ontmoeting Aymen Mizab, overgekomen van Roodenburg, weg. In die negende minuut bracht de initiatief nemende speler de eerste treffer van het toernooi voor zijn rekening, hoewel die erg gelukkig tot stand kwam. Wellicht zelfs dat Rietkerken de bal als laatste raakte. De 2-0 was fraaier en voorzien van een handtekening door Mats van der Poel op aangeven van Joeri van der Voort.

Na de 2-1 na rust werd het verschil groter en groter en kon Meerburg vertrouwen tanken richting de beker-en competitiestrijd. Spits Van der Poel voegde nog twee treffers tot aan zijn goal van voor de pauze en Richard Versteden, na andermaal fraai voorbereidend werk van Van der Voort, maakte er 5-1 van. Bij de laatste treffer waren de rollen omgedraaid. Diverse keren konden de belangstellenden uitspraken mee krijgen van Alex Redel die niet op nonsens gebaseerd waren. ‘Uitstekend gevoetbald’ en ‘Prima werk, mannen’ waren uitspraken die Meerburg toekwamen op deze avond. Wel blijft de vraag hoe de onderlinge verhouding zal zijn wanneer beide ploegen op volle oorlogssterkte zouden draaien, maar op die vraag krijgen we vermoedelijk geen antwoord meer dit seizoen. Meerburg gaat immers op voor een succesvol seizoen in 4A op zaterdag, terwijl SJZ spierballen zal moeten tonen in 3A op zondag.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Paulides, Van Diemen, Laan, Weijers, Van der Meer, De Jong, Versteden, Mizap, Van der Poel, Van der Voort.

Basisopstelling SJZ: M. van der Velde, Holt, Van Wingerden, Versteegen, N. van der Velde, Hensing, Kook, Rietkerken, D.Coret, Van der Helm, Hoogbruin.