Rabobank LAV Cup- En weer zaten de volgers van Oegstgeest met open mond en in stomme verbazing naar het vlaggenschip van de vereniging te kijken. Was dit het team dat met moeite gelijk speelde tegen Hazerswoudse Boys? Waren dit de spelers die met het schaamrood op de kaken het veld van Meerburg afliepen na een 1-0 nederlaag? Tegen UVS voetbalde de ploeg weer uitstekend en maakte het een veel hoger spelend team opnieuw lastig. Tegen Lugdunum capituleerden de mannen van Huig Jan Heeringa pas in de laatste minuten en Oegstgeest slaagde er zelfs in eersteklasser FC Boshuizen op eigen terrein te verslaan.

Ook UVS had de grootste moeite om de Voscuyl bewoners er onder te krijgen. Pas in de allerlaatste minuten werd het verschil gemaakt. Wat is het ware gezicht van Oegstgeest? De troosteloze wedstrijden tegen de Boys uit Hazerswoude en Meerburg of deze van vanavond? Verdediger Dylan Dijkstra: ,,Dat van vandaag, of tegen Lugdunum of FC Boshuizen. Wij trekken ons gemakkelijk op aan het niveau van de tegenstander al spelen die een paar klassen hoger. Niet door de beuk erin te gooien of door heel fysiek te gaan spelen, maar puur voetballend. In dit soort wedstrijden zie je dat wij tot heel veel in staat zijn.”

Wekelijks zo voetballend had de club wellicht al met de kampioensschaal in handen gestaan. De waarheid is dat Oegstgeest soms helemaal niet thuis geeft en ver door de ondergrens kan zakken. ,,Gemakzucht, onderschatting van de tegenstander, gebrek aan concentratie of misschien een combinatie van die drie”, meent Dijkstra. ,,Zo zonde en zo moeilijk eruit te krijgen. Ik denk wel dat we beseffen dat we nu elke competitiewedstrijd moeten benaderen zoals we dat tegen UVS deden. Alleen dan winnen we de rest van de wedstrijden.”

En UVS? Het speelde een bijna ideale oefenpot, die uiteindelijk in een riante 5-1 zege eindigde. Het trof een tegenstander die net als de blauwwitten er een lekker open spelletje van maakte. De ploegen gaven elkaar de ruimte en zo ontstond er voor het ruim opgekomen publiek een aantrekkelijk wedstrijd met kansen voor beide partijen. Trainer Steef Roodakkers kon wat spelers rust geven en anderen laten proeven van een plek in het eerste. Zo konden de B-junioren Moreno Pinas en Siemon Versteegen elk een helft keepen en acteerde Tal Rosenthal niet onverdienstelijk in de spits. UVS heeft volgende week in de laatste wedstrijd tegen Lugdunum genoeg aan een gelijkspel om in de finale te geraken. Oegstgeest is nu uitgeschakeld, maar bleek andermaal een uitstekende deelnemer te zijn. Graag tot volgend seizoen in deze..

UVS-Oegstgeest 5-1 (2-1). 10. Verdoes 1-0, 18. Bormans 1-1, 29. Van Vliet 2-1, 84. Scheurwater 3-1, 87. Scheurwater 4-1, 89. Rosenthal 5-1.

Basisopstelling UVS: Pinas, Verlaan, Maaskant, Van Rest, Van der Weijden, Scheurwater, Ait el Houssi, Van Vliet, Verdoes, El Houari, Nieuwenburg.

Basisopstelling Oegstgeest: De Ruiter, Heemskerk, Smallebroek, Gianfiglio,  Dylan Dijkstra, Roy Dijkstra, Gras, Elkerbout, Bormans, Den Hollander, Van Tulder.