Rabobank LAV Cup, poule A- Ter Leede en UVS behoorden vorig seizoen met RCL tot de drie finalisten in de eerste editie van de Rabobank LAV Cup. Uiteindelijk gingen de Leiderdorpers er met de beker van tussen. De kans dat er bij editie een finale uitrolt, dit keer tussen twee teams, tussen de Sassenheimers en Leidenaren lijkt klein. Weliswaar kunnen beide ploegen zich plaatsen bij de eerste twee, maar voorlopig moet UVS in de achtervolging, ook al omdat Sporting Leiden (zo) en Katwijk 2 al punten in de wacht konden slepen. TAVV moet overigens nog aan het toernooi beginnen. Gisteravond hadden de reserves van Ter Leede geen kind aan UVS (7-0).

UVS trad niet aan met de hoofdmacht. Althans, enkel Bart van der Weijden, Ayoub El Houari, Youssef Ait el Houssi, Daan van der Zwaan en Marceloo Walcott waren van de partij. Voor het overige stonden er spelers ui de JO19 en het opgeheven tweede elftal aan de start. Vanwege onderbezetting moest het tweede elftal uit de competitie worden gehaald en de club wil de overgebleven spelers de kans geven op andere momenten speelminuten te maken. Ter Leede 2 maalde daar niet om en legde, zoals zo vaak vorig seizoen, een flink portie frisheid en combinatievoetbal op de mat.

Een enorme kans werd in de vijfde minuut nog gemist, maar na een kwartier was het al 2-0. UVS probeerde wel speldenprikken uit te delen, maar kwam duidelijk tekort. De eerste twee treffers kwamen op naam van Steven Wajer namens de huidige nummer elf van de Hoofdklasse. Ook daarna dicteerde de thuisploeg en UVS oogde onsamenhangend. Zo kon de score voor de pauze oplopen naar 5-0 voor de manschappen van Martijn Lagendijk. Jim van der Krogt, Onno Loeliger en weer Van der Krogt voerden het verschil op.

Na de pauze voetbalden de blauw-witten wel beter mee en kregen ook wat kansen, maar de nul bleef op het scorebord. Ter Leede voegde nog wel twee treffers aan het totaal toe via Ruben Hoijer en Wajer. Laatstgenoemde kwam dus tot een valse hattrick. Na precies negentig minuten vond de arbiter van dienst het welletjes en zo beleefden de geel-roden een relaxte avond en lieten zij zien weer voornemens te zijn om ver te willen komen in het toernooi.

Basisopstelling Ter Leede 2: Van de Does, Tuur, Van der Lans, Mulder, Hoijer, Hoogkamer, Wajer, Loeliger, Brugman, Van der Krogt, Tavilla.

Basisopstelling UVS: Sloos, Van Overloop, Hoogkamer, Hacha, Muamba, Wagenaar, Ait El Houssi, Dubbeldeman, Walcott, Van der Zwaan, Lo Fo Wing.