Rabobank LAV Cup, Poule A-  Ter Leede 2 kwam dinsdagavond in actie tegen Katwijk 2. Katwijk 2 moest , vanwege blessures van diverse basisspelers,  in Sassenheim een gedwongen beroep doen op spelers van het 3e elftal en zag in deze open wedstrijd de gastheren na rust ruim afstand nemen (4-0).

De Sassenheimers kwamen snel aan de leiding. Tomas Tavilla liet na ruim een kwartier spelen met een schitterend afstandsschot het Katwijkse doelnet bollen (1-0). De Katwijkers kregen hierna diverse goede mogelijkheden, maar wisten de kansen op een gelijkmaker niet te benutten. In de 2e helft verdubbelde Jim van der Krogt de Sassenheimse voorsprong (2-0), waarna de bezoekers kansen op de aansluitingstreffer onbenut lieten. De gastheren waren voor het doel wel effectief en middels opnieuw Van der Krogt en Mike Dam  eindigde de wedstrijd in een 4-0 zege voor de thuisploeg. Voor Katwijk 2 zit de poulefase erop. De reserves van de amateurkampioen van Nederland zijn geëindigd met 6 punten uit 4 wedstrijden. Of dit volgende is om een plaatsje bij de laatste 16 van de Rabobank LAV Cup te bemachtigen, is nu nog niet bekend. Er moeten in deze poule nog diverse wedstrijden worden gespeeld en zelfs een 3e plaats in de poule zou voldoende kunnen zijn om de volgende ronde te bereiken.

Katwijk 2- trainer Jonathan Jonk moest in Sassenheim met een geïmproviseerde formatie aantreden. Jonk: ,, Je merkt dat diverse spelers van ons , zo vlak voor de winterstop, met pijntjes beginnen te kampen, waardoor ze vanavond niet in actie kunnen konden komen. We moesten daarom vanavond spelen met een combinatie van Katwijk 2/3 en dan kom je tegen zo’n sterke tegenstander als Ter  Leede 2 uiteindelijk toch wat tekort. Ik hoop dat we, misschien als beste nr. 3, toch nog een ronde verder kunnen komen. Het spelen van dit soort wedstrijden is voor die jonge jongens van ons erg nuttig’’, aldus Jonk. Ter Leede 2 staat na de gespeelde wedstrijd op zes punten uit drie wedstrijden en strijdt dus nog volop mee voor een plek bij de laatste 16. Als de Sassenheimers in hun laatste poulewedstrijd tegen TAVV 1 punt halen, is kwalificatie voor de volgende ronde voor de rood-gelen een feit.