Rabobank LAV Cup, poule C- Omdat het hoofdveld zwaar te lijden had onder de stortregens werd er door DoCoS uitgeweken naar het ‘vertrouwde’ kunstgrasveld voor de kantine. Daar wachtte derdeklasser VVSB en ook bijster lastige omstandigheden voor wat betreft het weer. Toch maakten beide ploegen er het beste van en vooral de Noordwijkerhouters vielen in positief opzicht op. De ploeg van Rob Jonkman won met 0-2 en dat maakt dat alle vijf de ploegen nu eenmaal wonnen en verloren in deze poule. Het kan minder spannend, zeg maar.

Na een halfuur maakte VVSB er 0-1 van via Roy van de Bosch die met een prima loopactie een steekpass van Ardy de Jong op waarde schatte. Doelman Mitchel van Abswoude was kansloos in deze situatie. De Leidse doelman moest na de rust nog eens capituleren. Na een afgeslagen hoekschop kwam het leder voor de sterk spelende Mitchel Theuns en de centrale verdediger bepaalde de eindstand op 0-2.

Trainer Jonkman: ,,Ik had het idee dat DoCoS op zich graag wilde, maar dat het niet echt lukte bij hen. Wij gingen goed met de omstandigheden om en ook deze avond verliep voor ons weer leerzaam. Jammer van het weer, maar als je eenmaal op het veld staat moet je er voor gaan. Waar het kon hebben we gevoetbald en de zege is lekker. Beide ploegen kregen na de rust zo hun kansjes. Voor de pauze waren we ook al niet minder. Dit geeft weer wat meer vertrouwen richting zaterdag. Dan spelen we de derby tegen Van Nispen en die leeft bij ons nadrukkelijk.”

Collega Ron de Roode was minder enthousiast: ,,In dit soort wedstrijden krijgen ook andere jongens de kans. Als ik dan zie dat er een aantal slap en ongeïnteresseerd voor de dag komen, geeft mij dat nieuwe inzichten. Welke wedstrijd je ook speelt, ga er gewoon voor. Dat zit in mijn aard en dat verwacht ik ook van spelers. Het zegt me genoeg dat een 16-jarige jongen dat wel kon opbrengen. Sharon Mhanni kwam wel in de bal, speelde in en maakte loopacties. Zo kan het ook. Dat staat los van het weer. Dus ik ben best teleurgesteld over het geleverde halve werk en als trainer neem ik dat weer mee in volgende overwegingen.”

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Karasahin, Maat, Armitage, Overvliet, Mhanni, Van Meegen, Van Wingerden, Quelhorst, Gangadien, De Ridder.

Basisopstelling VVSB: Aanhane, Schipholt, Verlaan, Theuns, De Jong, Bekkers, Bierhuizen, Warmerdam, Hoek, Van de Bosch, Homan.