Rabobank LAV Cup, poule F – Voor de bezoekers uit Leiden Noord was het al de derde wedstrijd, de mannen van trainer Cees van Tongeren trapten voor de eerste keer af en het bleek een uiterst vermakelijke en sportieve wedstrijd te worden waarin de ploeg van trainers Cengiz Donmez en Nouri Essaoui met drie zwaarbevochten punten huiswaarts keerden. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar Roodenburg had aan een halve kans genoeg en doet goede zaken voor plaatsing naar de volgende ronde.

Sporting Leiden mocht het spel maken, de gasten speelden compact en probeerden in de omschakeling voor gevaar te zorgen. Het lukte de thuisclub uiteindelijk niet om een gaatje in de defensie van de bezoekers te vinden, en was de doelpoging dan een keer tussen de palen dan was daar of een been van een van de verdedigers of keeper Khalid Makkor, die uitgroeide tot de beste man van het veld, die de doelpoging onschadelijk maakte. Een keer leek de ploeg uit Leiden Noord verslagen, maar Peter van der Tuin schoot vanaf een meter of drie voor de doellijn de bal tegen de bovenkant van de lat. En ja, daar komt de aloude voetbalwet weer, Mohammed Matoug scoorde vanuit een omschakelmoment de 0-1 , een stand die ondanks hevig aandringen van de fusieclub op het scorebord bleef staan.

Verliezend trainer Van Tongeren: ,,De overwinning kwam ons gezien de kansenverhouding toe. Wij hebben het spel gemaakt en een groot aantal 100% kansen gecreëerd, maar faalden in de afwerking. Ik ben toch weer wat wijzer geworden door spelers op andere posities te proberen en spelers van het tweede mee te laten doen. Als laatste, de scheidsrechter floot een prima pot.”

Donmez, de winnende trainer vond het een heerlijke wedstrijd. ,,In de competitie hebben we twee wedstrijden op rij gewonnen en daardoor liep een aantal spelers met hun hoofd in de wolken. Dit werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Woubrugge genadeloos afgestraft ,dus stonden we weer met beide benen op de grond. Dan is een wedstrijd als deze wel lekker want daarmee hebben we de nare smaak van de nederlaag kunnen wegspoelen. Sporting Leiden was de betere ploeg en dat is geen schande, maar ik vind dat mijn jongens het uitstekend hebben gedaan en goed weerstand hebben geboden. In de eindfase maakten we, ondanks de ruimte die we kregen, de verkeerde keuzes en daar moeten we van leren.”

Spelers Sporting Leiden : Oudenaarden, Blikman, Dieke, Janssen, Van Egmond, Hamelink, Devilee, Wansink, Bakker, Van der Tuin, Van de Berg, Fokkema, Middelkoop, Boot, Meijers, Van de Meulen.

Spelers Roodenburg : Makkor, Yuksel, Oulmoudem, Serra, Boy, Anas Bouchnafa, Bardaa, Belkhi, Abdelhaq Bouchnafa, Matoug, Elbaroudi, Leonora, Elhamami, Amghar, Foudal.