HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Voorschoten'97 na rust langs dapper Meerburg

Rabobank LAV Cup: Voorschoten’97 na rust langs dapper Meerburg

-

Rabobank LAV Cup – Gisteravond stond pas de eerste wedstrijd in deze poule op het programma, de Rijndijkers ontvingen op het veel beter bespeelbare veld 3 de zaterdagtak van de Voorschotenaren. Het op veld drie spelen van deze wedstrijd was overigens niet de enige “traditie” die werd doorbroken, de thuisploeg speelde namelijk in het maagdelijk wit daar waar de rest van de vereniging in zwarte broek en kousen speelt (maar dit geheel terzijde). Derde ploeg in deze drieluik is Racing Club Leiderdorp, een machtig mooie poule derhalve. Kon Meerburg een passend vervolg geven op de verdiende overwinning van afgelopen zaterdag tegen kampioenskandidaat Oegstgeest, of lieten de Adegeest bewoners zien dat zij niet voor niets twee klassen hoger acteren? Na een zeer vermakelijke eerste helft waarin niet werd gescoord waren het de mannen van trainers André Lourens en Ronald van  Delft die met een 0-3 in de tas tevreden huiswaarts keerden.

In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, het spel golfde op en neer en het was druk voor beide doelmannen, Patrick Bom van de thuisploeg en Nathan Broughton van de bezoekers. Bij rust een brilstand, maar zeker geen saaie want kansen om de score te openen waren er wel degelijk. Meerburg zag spits Mats van der Poel een aantal keren net naast koppen, een eigen inzet van de Voorschotenaren tegen de buitenkant van de paal belanden en een aantal corners die voor gevaar zorgden maar geen doelpunt opleverden. Voorschoten’97 zag Thom de Koning van dichtbij falen, Nick Guijt die in de spits stond geposteerd een aantal keren niet scherp genoeg zijn en na een misverstand tussen keeper Bom en captain Ali Barokzay kreeg Peer van Paasen de grootste kans maar ook hij kon het net voor rust niet vinden. Opvallend was wel dat de meeste mogelijkheden via het hoofd ontstonden waarbij good-old Joeri van der Voort voor de thuisploeg de gevaarlijkste man was met zijn goed geplaatste vrije trappen en voorzetten.

In de tweede helft begonnen de bezoekers sterker. ,,We hadden voor de wedstrijd afgesproken om Meerburg direct vast te zetten en op te jagen, maar omdat dit vanuit de as niet goed werd opgepakt ging het in de eerste helft niet zoals we wilden. We waren vaak net iets te laat waardoor we ook geen overwicht konden creëren, daarnaast liet de tegenstander ook zien goed te kunnen voetballen, ‘best een aardig ploegje’, volgens assistent-trainer Van Delft.  ,,In de tweede helft deden we dat beter en dan zie je dat we ook beter in de wedstrijd komen.”

Nadat keeper Bom zich na een paar minuten al weer had laten gelden was het Ilias Bahri die de 0-1 op het scorebord zette, de credits bij dit doelpunt gaan echter voor 99% naar Jeffrey Abspoel uit die na goed doorzetten een puike voorzet afleverde. Nauwelijks een minuut later had Guijt de wedstrijd kunnen beslissen, maar keeper Bom was weer alert. Als ik niet kan scoren dan maar een assist moet Guijt gedacht hebben want hij was het die uitgeweken was naar de linkerkant en na een individuele actie op de achterlijn stelde hij Van Paasen in staat om de score te verdubbelen. Nog geen minuut later leek de wedstrijd gespeeld, de ingevallen Shemiel Constancia bediende de verdienstelijk spelende Abspoel en die liet keeper Bom kansloos, 0-3. Naast nog wat kansen over en weer (Benjamin Beumer namens de bezoekers en Daan van der Zwaan namens de thuisploeg) was dit ook de eindstand en floot de uitstekend leidende scheidsrechter Sinke voor het einde van de wedstrijd. De aansluitende penaltyserie werd uiteindelijk wel door Meerburg gewonnen, dit voor wat het waard is.

Van Delft nog eens: ,,In de tweede helft werden de afspraken wel nagekomen en zie je dat dit uiteindelijk resulteert in een 0-3 overwinning, waarbij als ik eerlijk ben het ook zo maar 3-6 had kunnen zijn. Wij hebben nog een thuiswedstrijd tegen RCL voor de boeg, ook weer een leuk affiche en hopelijk kunnen we ons daarna opmaken voor de finaledag. Voor ons is de RABO LAV Cup een uitgelezen mogelijkheid om ook andere spelers een kans te geven, en je ziet het aan een jongen als Jeffrey (Abspoel) die draait dan ook moeiteloos mee”.

Assistent-trainer van Delft, trainer in Voorschoten maar zijn zoons voetballend bij Meerburg, was na afloop duidelijk en realistisch in zijn verhaal. Verliezend trainer Alex Redel vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed mee kon met tweedeklasser Voorschoten’97, maar in de tweede helft ‘combineerden zij wat makkelijker en hanteerden wij teveel de lange bal waarbij er geen ondersteuning was’. ,,Het is voor ons zaak om de competitie in stijl af te sluiten en ook de wedstrijd van volgende week tegen RCL  is een leuke derby waarin wij ook weer kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen.”

Meerburg – Voorschoten’97 0-3 (0-0). 55. 0-1 Bahri, 68. 0-2 Van Paasen en 69. 0-3 Abspoel. Scheidsrechter R. Sinke, assistent-scheidsrechters A. van den Hoed en F. Polanen. Toeschouwers 61.

Spelers Meerburg : Bom, Barokzay, Durve, Hazenberg, De Jong, De Leede, Loos, Van der Meer, Muller, Paulides, Van der Poel, Voorbij, Van der Voort, Van der Zwaan.

Spelers Voorschoten’97 : Broughton, Moll, Apyadin, Vonk, Simonis, Bahri, De Koning, Van Paasen, Abspoel, Diets, Guijt, Beumer, Lampo, Constancia , Van der Voorst.