Oefenwedstrijd-Afgelopen zaterdag was het druk op de Kikkerpolder in Leiden. Lugdunum speelde een oefenwedstrijd tegen eredivisionist ADO Den Haag, dus Leiden liep uit en ook supporters van de Haagse club reisden massaal af. De sponsoren en vrijwilligers van de thuisclub hadden niets aan het toeval overgelaten. Alles was strak georganiseerd en er was voor elk wat wils. Er was een frietbus aanwezig, voor de kleintjes een springkussen en een ijscokraam en ga zo maar door. Tip top in orde, iets waarvoor de organisatoren zeker complimenten verdienen.

Het ADO van de Leidse trainer Fons Groenendijk is sinds een week bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een mooie gelegenheid dus voor de oefenmeester om te kijken hoe zijn team ervoor stond na een week trainen. Lugdunum kent de nodige mutaties in het elftal in aanloop naar een nieuw voetbalseizoen. Kersverse trainer Roberto Escudero van de groen-witten kon in deze wedstrijd bekijken waar hij bepaalde spelers gaat plaatsen in het nieuwe seizoen. De Leidse ploeg heeft nadrukkelijk de ambities om mee te doen om de prijzen in de derde klasse.

Het beloofde een fantastische voetbalmiddag te worden en dat werd het ook. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut lang een oorverdovend applaus gehouden voor de afgelopen vrijdag overleden Gijs Collé jr. Gijs was een Lugdunumer in hart en nieren en werd door dit applaus waardig geëerd. Het bestuur van Lugdunum wil dan ook een ieder bedanken voor dit waardige eerbetoon.

De Leidenaren konden in het eerste deel van de wedstrijd redelijk mee tegen de profclub. Op slag van rust kwam ADO op voorsprong en na rust werd dat verder uitgebouwd. De einduitslag werd uiteindelijk 0-7. Toch hoefde de ploeg van Escudero zich niet te schamen, er werd voor elke meter gestreden. Dat biedt zeker perspectieven voor de nieuwe voetbaljaargang. Potentie genoeg, ook het thuispubliek ziet het volgende seizoen positief tegemoet.

ADO Den Haag aanvaller Lex Immers na rust: ,,In de voorbereiding starten we altijd rustig op. Dan is het leuk om tegen amateurclubs te spelen. Vorig seizoen oefenden we ook tegen Lugdunum en dat is heel goed bevallen, vandaar dat we hier vandaag weer staan. Alles rondom deze pot is perfect geregeld. De opkomst is goed, volle tribunes, dat maakt het voor een ieder een perfecte voetbalmiddag. Goed georganiseerd hoor, vorig seizoen begonnen we de voorbereiding ook hier, waarna we een prima seizoen in de eredivisie draaiden. We mikken op dezelfde positie in de competitie als vorig seizoen. Wellicht wordt Lugdunum dan wel onze jaarlijkse sparringpartner.”

Lugdunum routinier Houssin Bezzai spreekt zich ook uit over de voetbalmiddag: ,,Dit is toch geweldig voor het Leidse voetbal. De hele entourage en hoe het is neergezet, echt top. Voor mij persoonlijk was dit ook een leuke pot, ik speel immers tegen mannen waarmee ik heb gespeeld of juist tegen ze. Ook voor die jonge gasten uit ons team is dit een ervaring op zich, spelen tegen een profclub. We gaan nu lekker genieten van de feestavond!”

En dat werd een ware feestavond. Diverse artiesten traden op, waaronder Wesley Klein en Ray Benjamin. Naar verluidt heeft het bier gevloeid tot in de late uurtjes. Lugdunum kan terugkijken op een succesvolle dag, iets wat niet had kunnen waargemaakt zonder de onvoorwaardelijke hulp van alle vrijwilligers van de club. Het zou mooi zijn als de Kikkerpolderbewoners aankomend seizoen editie nummer drie op het programma zouden kunnen zetten tegen de Haagse equipe. Nu gaat de ploeg van Escudero genieten van een welverdiende vakantie.