Met het samengaan van VV Oegstgeest en UDO zijn er in Oegstgeest nog maar twee voetbalclubs: FC Oegstgeest en ASC. En aangezien beide clubs een andere speeldag hanteren, zouden de echte dorpsderby’s tot het verleden gaan behoren. Doodzonde natuurlijk!

Tijd voor een nieuwe traditie dus. Geheel in lijn met de slogan van het jubileumjaar van ASC, creating new traditions, is er een wedstrijd in het leven geroepen, die hopelijk tot in de lengte van jaren gespeeld gaat worden. Want wat is een betere aftrap van het seizoen dan een heuse dorpsderby tussen het klassieke rood-zwart van ASC en het trendy blauwpaars-geel van Fusie Club Oegstgeest.
De inzet van deze wedstrijd tussen de eerste elftallen is ‘de Vos’. Deze trofee is natuurlijk een knipoog naar de inmiddels gewijzigde naam van de nieuwe fusieclub, de Vossen. De winnaar mag ‘de Vos’ een jaar lang in het eigen clubhuis neerzetten, gehuld in de kleuren van de verslagen club. Er staat dus veel op het spel op zaterdag 25 augustus.

Aftrap van de wedstrijd, die dit jaar gespeeld zal worden op sportpark Overveer van ASC, is op zaterdag 25 augustus om 18.00. Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om de beide (vernieuwde) elftallen aan het werk te zien, maar vooral ook een mooi moment om na een lange zomer weer bij te praten met al je voetbalvrienden. Wij hopen u allen langs de lijn te treffen!

ASC 1 – FC Oegstgeest 1
Zaterdag 25 augustus
Aftrap 18.00
Sportpark Overveer (ASC)