De dagen zijn kort, het weer is vaak somber en de winterstop doet zijn intrede. Niet de vrolijkste maand voor de voetballiefhebber zou je zeggen. Voor wie verder kijkt dan zijn neus lang is, zal merken dat er bij de clubs veel te doen is. Gezellig met de voetbalmaten al of niet begeleid met vrouw, vriendin, minnares of vriend gaan de feesten en gezellige bijeenkomsten vaak door tot de kleine uurtjes. Wij struinden de websites van de regioclubs door en kwamen het volgende tegen:

 • Zaterdag 15 december is het weer zover. Van 16.30 tot 21.00 uur  is er weer de  jaarlijks terugkerende Kerst INN na de wedstrijd UVSTAVV.  Er is een prijzenrad met 50 vleesprijzen en een extra hoofdprijs te weten een dinerbon voor 2 personen. Te besteden bij restaurant “BIJ TANTE JANS”. De lotnummers a € 10,- zijn vanaf zaterdag 27 oktober aan de bar bij UVS of bij Frans Malachowski te koop. Uiteraard is er live muziek en wordt verzorgd door Gösta van de RIJNSONS.
 • Op 8 december een megafeest bij RCL: Sinterkerstnieuw. De details ontbreken, maar bij Lopend Vuurtje werken zeer scherpe geesten en wij denken dat het een feest is waarbij Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar gecombineerd worden. Knallen daar in Leiderdorp!
 • Op zaterdag 15 december organiseert ASC een kerstdiner speciaal voor de veteranen. Schrijf je nu snel in!
 • Op 22 december aanstaande organiseert Stompwijk ’92 in samenwerking met TimTom Events een heus Winter Wonderland voor de jeugd. Leden en niet leden zijn allen van harte welkom!
  De kantine en sporthal wordt helemaal omgetoverd tot een heus Winter Paradijs.
 • Zaterdagavond 22 december is het zover. Het vrijwilligersfeest barst los vanaf 20:00 uur in de kantine van Valken’68. Nadere details volgen.
 • Er is een Oudejaarsborrel 30 december bij Valken’68 van 16.00 tot 19.00 uur
 • Zaterdag 22 december kerstklaverjassen bij DoCoS.
 • Zondag 23 december koppelklaverjassen bij Warmunda. Op 31 december is er oudejaarsklaverjassen. Nog meer van de club uit Warmond: Kerstloop 26 december 2018 12:00 – 26 december 2018 16:00 uur.
 • SJZ: Verkoop kerstbomen maandag t/m zaterdag. Overdag Informatie bij Hans van Oosten: 071-5802842.
 • Lugdunum doet mee aan de Kerstbomen Clubactie van bloemist La Lola’s. Voor elke boom die via deze site wordt gekocht gaat er 5,00 euro naar Lugdunum. Je kunt je boom thuis laten bezorgen of op zondag 9 december ophalen tijdens de Winterborrel op Lugdunum.
 • Om het ophalen van de kerstbomen extra leuk te maken organiseert Lugdunum zondag 9 december een Winterborrel met natuurlijk warme choco, glühwein, een vuurkorf en nog veel meer gezelligheid. Ook wordt dan het jubileumprogramma gepresenteerd. Op 14 mei 2019 bestaat Lugdunum 100 jaar en dus staat volgend jaar in het teken van feest.
 • Op vrijdag 28 december organiseert de ASC-selectie weer een waar voetbalspektakel op ASC voor de jonge jeugd. De hele dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden. Speciaal voor de keepers zullen er aparte oefeningen gedaan worden. Met trots kunnen we melden dat ADO Den Haag JO17-keeper (en oud-ASC’er) Hugo Wentges aanwezig zal zijn om de keepers te trainen.
 • Er wordt nog meer gevoetbald; het (jeugd)  Oliebollentoernooi van Warmunda vindt plaats op 28 december.
 • Op zaterdag 29 december is er een groot zaalvoetbaltoernooi in de sporthal en partycentrum De Zijl in Leiden. Deelname van bijna alle Leidse clubs!

Heeft u uw feest gemist in deze rubriek? Een mailtje naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en u krijgt aandacht in het volgende Lopend Vuurtje!