LeidenAmateurVoetbal organiseert dit seizoen voor de 2e keer de Rabobank LAV Cup. Een belangrijk doel van dit vriendschappelijke toernooi , is om clubs de gelegenheid te geven om andere verenigingen uit de Leidse regio (met name clubs waar in de competitie normaliter zelden tot nooit tegen wordt gespeeld) op sportieve wijze beter te leren kennen.

LeidenAmateurVoetbal heeft sportiviteit en respect hoog in zijn vaandel staan. LeidenAmateurVoetbal gaat ervan uit dat alle deelnemende clubs aan de Rabobank LAV Cup deze waarden onderschrijven en dat we mogen gaan genieten van mooie voetbalwedstrijden in een goede onderlinge sfeer.

De strijd om de Rabobank LAV Cup 2018/2019 begint overigens alweer aardig op gang te komen. De eerste poulewedstrijden zijn gespeeld en bijna alle teams, er zijn dit jaar 34 deelnemende clubs, zijn al in actie gekomen. Er wordt dit seizoen gespeeld in 7 poules, waarna 14 clubs (de nrs. 1 en 2 van elke poule) zich voor de 2e ronde plaatsen. De beste nr. 3 van alle poules plaatst zich als 15e club voor de volgende ronde. In totaal zijn er 16 clubs die doorgaan naar de 2e ronde van Rabobank LAV Cup.

LeidenAmateurVoetbal wil fair play, in en rondom het veld, belonen en daarom zal de organisatie van de Rabobank LAV Cup de ‘sportiefste verliezer’ van de eerste ronde (uit een totaal van 19 teams) kiezen. Dit team plaatst zich als 16e club voor de 2e ronde.

Naast een plek in de 2e ronde, krijgt de sportiefste ploeg nóg een prijs aangeboden. The Duke of OZ, gevestigd aan de Oude Singel 2 in Leiden, nodigt dit team uit om gezellig een avondje Champions League Voetbal in hun sportsbar te komen kijken en schenkt hen een bierbon t.w. van 100 euro in opdracht van onze redactie. Uitwijken naar een zondagmiddag met wedstrijd op groot scherm is ook mogelijk.

Op de lotingsavond van de 2e ronde van Rabobank LAV  Cup 2018/2019 (datum en locatie volgt z.s.m),  zal bekend worden gemaakt welke vereniging tot sportiefste club is verkozen. De keuze is bindend!