Volgende week woensdag is het zover! Een primeur in Leiden met een groots jeugdzaalvoetbaltoernooi. Georganiseerd door Gloire Kalangu en Robin van Wieringen. De clubs die meedoen aan de eerste JO11-1 editie zijn: RCL, UVS, Quick Boys, FC Rijnvogels, Valken 68, Foreholte, Ter Leede en Alphense Boys. Bij de JO10-1 zijn dat: UVS, HVV, Quick Boys, FC Rijnvogels, SV Leidscheveen, RCL, VV Noordwijk en SEV.

Kalangu: ,,Dit idee is eigenlijk uit het niets ontstaan. We kunnen het natuurlijk vergelijken met de Zijl Cup, maar dan voor de kleintjes. Toen ik nog in de JO11/13 van FC Rijnvogels speelde gingen wij regelmatig de zaal in bij slecht weer of als we een vrij weekend hadden. In de afgelopen 8 jaar heb ik in het Leidse jeugdvoetbal nooit iets gehoord over een zaalactiviteiten of iets voor de jeugd. Uiteindelijk besloten we clubs te benaderen om te kijken of er animo was… 12 verschillende clubs doen mee en drie verenigingen staan op de reservelijst. Er is dus animo!”

Vervolgend: ,,Het toernooi is er om de jongens op een positieve manier kennis te laten maken met het zaalvoetbal. Spelen in de kleine ruimte zal positief effect hebben op het veldspel. Daarnaast wil ik deze jongens gewoon een leuke ochtend of middag aanbieden, waarin zij lekker kunnen spelen en plezier hebben met teamgenoten en of andere spelers.”

Sponsoren die helpen zijn: GOALS4LIFE, Sport en Jongerenwerk Leiden, Monfils Bouw, Stomerij Zuid-West en Leidenamateurvoetbal. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.