Hoofdklasse A (zaterdag)- RVVH en FC Rijnvogels stapten na afloop van 94 minuten niet altijd even oogstrelend voetbal de mat af. De thuisclub in de wetenschap dat het nog drie zware wedstrijden tegemoet gaat om de koorddans die de nacompetitie heet te zijn te ontlopen. Rechtstreekse degradatie behoort zeker ook nog tot de mogelijkheden voor de Ridderkerkers. De rood-witte Vogels waren min of meer opgelucht dat het na de 2-0 zege zichzelf in veilige haven heeft gebald. Twee belangrijke minuten en dito rake kopballen waren hier debet aan. Romano van der Stoep tekende voor de eerste voltreffer in de 47e minuut en bij het scheiden van de markt wist ook de ingevallen Arno Dijkstra met een rake kopstoot doelman Danny Spelde tot een geslagen doelman te maken.

Op basis van de hele wedstrijd kwam de zege de Katwijkers toe. Zij kunnen de laatste ontmoetingen zonder zorgen uitvoetballen. Mogelijk nog een of hooguit twee plekjes op de ranglijst stijgen na een vreemd verlopen seizoen. In Ridderkerk was het met name in de eerste helft van beide zijden een potje waar mogelijk het warme weer er ook de oorzaak van was dat het geen strijd werd waar de vonken vanaf sprongen. Geen bloedstollende momenten voor het hok van de beide doellieden want de defensies gaven weinig kansen weg. Wel kregen de Vogels een aantal corners te nemen doch deze leverden geen rendement op. Eenmaal moest doelman Spelde naar de grond om een schot van Van der Stoep te neutraliseren en aan de overzijde toonde collega Wesley de Ruiter zijn klasse door een gevaarlijke inzet van Shamir de Jesus over het aluminium te tillen. Het waren de hoogtepunten van een overwegend vlakke eerste helft.

De toeschouwers die iets te lang aan de koffie of zeer waarschijnlijk een ander natje hadden gezeten hebben de openingstreffer gemist. Een scherpe voorzet met buitenkantje rechts van Joey Lauhouh werd door Van der Stoep fraai langs doelman Spelde in het vijandelijke nylon geknikt, 0-1. Het was de opmaat voor de bezoekers om iets makkelijker te gaan voetballen en controle over het duel te krijgen. De blauwwitte gastheren wilden wel, maar konden geen echte vuist maken. Toch kregen zij enkele mogelijkheden maar troffen De Ruiter niet in een goedgeefse bui want de Katwijkse sluitpost was tot tweemaal toe attent. Ook zijn kompanen voor hem bewaakten het rood-witte nest zorgvuldig. Een treffer aan de andere kant lag meer in de lijn der verwachtingen. Van der Stoep zag zijn poging echter net naast de kruising verdwijnen. Robbin van Dijk stuitte kort daarop op Spelde. Het uurwerk was de 90 tikken al gepasseerd toen het pleit definitief werd beslecht. Invaller Dijkstra schatte een corner van Van der Stoep op de juiste waarde in en knikte fraai de 0-2 binnen.

FC Rijnvogels: Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt, Oliver Rifai, Luuk Slegt, Ivailo Staal (81: Mart Spierdijk), Romano van der Stoep, Jim Havenaar, Robbin van Dijk, Joey Lauhouh (63: Arno Dijkstra).

Scores: 47. Romano van der Stoep 0-1, 93. Arno Dijkstra 0-2.