Frenk van der Kleij trainde na het behalen van zijn TC 1 onder andere FC Rijnvogels , Valken’68, Nieuwegein en recentelijk Benschop. Gepokt en gemazeld als hij is heeft hij  een realistische kijk op zichzelf en het voetbalgebeuren ontwikkeld. Volgend seizoen zwaait hij de scepter bij TAVV, dat nu nog onder de hoede is van Niels Slottje die de pijp aan Maarten geeft.

Van der Kleij: ,,Ik voelde me niet echt thuis bij een grote club. Die past niet bij mijn karakter en persoonlijke kwaliteiten. Ik voel me thuis bij een wat kleinere club waar spelers het clubtrouw kennen in de ware zin van het woord en waar de lokale vrijwilligers hun hele ziel en zaligheid voor de vereniging geven. Dat trof ik bij Nieuwegein en Benschop en dat tref ik ook bij TAVV. Ik heb een tijd in West I gewerkt, maar deze regio liet me niet los. De tweede klasse C kent tal van prachtwedstrijden tussen clubs die iets met elkaar hebben. Heerlijk om dat weer mee te gaan maken. Dat heb ik eerlijk gezegd wel gemist.”

De coördinator facilitaire zaken bij Dents Supply heeft zeer zeker een eigen kijk op het spelletje, maar is evenzeer bewust van de beperkingen van het trainerschap: ,,Je denkt toch niet dat ik bij TAVV mijn eigen wil ga doordrammen? Zo werkt het niet bij de meeste clubs. Eerst zorgvuldig kijken wat de spelersgroep aan kwaliteiten in huis heeft en wat ze gewend zijn.  Dan pas kan ik mijn eigen ideeën erin stoppen.”

Van der Kleij ‘geniet’ op dit moment van een sabbatical year. ,,Na Benschop wilde ik even afstand nemen na zo veel jaren trainerschap. Ik moet je zeggen dat het me niet mee viel. Ik miste het voetbal. Natuurlijk bezocht ik vaak wedstrijden en analyseerde die voor mezelf. TAVV volg ik nu natuurlijk met extra aandacht. Het is een prima groep, waar spelers in voetballen die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Dat is een voordeel voor elke ploeg. Als ik voor de groep kom te staan heb ik toch een aardig idee wat de mogelijkheden zijn.  Kwaliteit genoeg denk ik zo.”

TAVV haalt een trainer binnen die de waarde ziet van een clubcultuur. Bouwen en voorzichtig te werk gaan lijkt het motto van Frenk van der Kleij. Slottje lijkt een waardig opvolger te krijgen in Ter Aar. Komende zaterdag spelen de blauwwitten een uitwedstrijd bij RCL in Leiderdorp.