Tweede klasse C (zaterdag)- Ook na de vijftiende speeldag heeft Die Haghe pas vijf punten ingeleverd. Tegen UVS werd lange tijd terug verloren en in Ter Aar werden de punten gedeeld met TAVV. Voor het overige dendert de nieuwkomer ‘gewoon’ door en het is enkel de vraag wanneer de kampioenswedstrijd wordt gespeeld. Toch kroop de koploper afgelopen zaterdag door het oog van de naald. Wederom maakte de ploeg van Niels Slottje aanspraak op een goed resultaat. Vijf minuten voor tijd zorgde Jesse Bakker alsnog voor het enige doelpunt.

Middenvelder Mike Slottje was van mening dat dit een typische 0-0 wedstrijd was. ,,Of hooguit 1-0 of 0-1. De winnende treffer kon aan beide kanten vallen gezien de kansen en ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen. Toch ben ik trots op onze ploeg. We hebben het Die Haghe voor de tweede keer heel lastig gemaakt en dat lukt niet alle clubs in deze klasse. Het mag duidelijk zijn dat zij het geweldig doen. Met zo’n straatlengte voorsprong ben je straks de verdiende kampioen. Dat neemt niet weg dat we het prima hebben gedaan en ook hier kunnen we mee verder.”

Het had zomaar anders kunnen lopen volgens de broer van de trainer en daarmee doelde hij niet enkel op het onderlinge veldspel, maar ook de kansen die werden gecreëerd. ,,Beide teams hebben zo hun kansen gekregen. Wij met Lyndon de Bruijn, Stefan Rijsdam en ik heb zelf ook kansen gehad op de 0-1. Daar staat tegenover dat Erwin Pieterse het ook prima deed bij ons tussen de palen en uiteindelijk was een gelijkspel denk ik wel op zijn plaats geweest. Het was een zware pot door het moeilijk te bespelen veld. Normaal gesproken zoeken wij meer naar voetballende oplossingen, maar dat was best lastig. Toch was de intentie er wel. Het werd een fysieke tweestrijd, waarbij de organisatie belangrijk was. Over het algemeen stond het goed bij ons, maar in de slotfase werden we dus alsnog geklopt. Gezien het feit hoe het door hen werd gevierd mag duidelijk zijn dat zij tot de bodem hebben moeten gaan. Dat is en blijft onze verdienste.”

TAVV, waar Randy Verwoerd terug was van een schorsing, zakte naar een zesde plaats, maar in de subtop staan de ploegen nog kort op elkaar. ,,We willen nog steeds zo hoog mogelijk eindigen. Ons elftal heeft veel automatismen opgebouwd en dat maakt ons een lastige tegenstander. Er is vertrouwen dat we nog zat wedstrijden kunnen gaan winnen. Geen idee waar we dan eindigen, maar we hebben zo zoetjes aan wel laten zien waar we toe in staat zijn.”

Aan het einde van het seizoen vertrekt de trainer en dus zullen de broers worden gescheiden op voetbalgebied. ,,Dat is jammer, want het is leuk werken zo. Verrassend is het echter niet, want ik weet hoe druk hij het heeft. Zijn keuze is een bewuste. Niet omdat het mijn broer is, maar Niels is een goede trainer.”

De toekomst van de ex-speler van onder meer ARC, Ter Leede en Jodan Boys ligt waarschijnlijk wel bij TAVV. ,,Dat is goed mogelijk. Ik heb het naar mijn zin. Er staat een leuk team en we spelen een dito spelletje. Dus ik heb niet direct reden voor andere plannen. Er speelt ook niets. Komt er wel iets moois dan zal ik daar over nadenken, maar ik ga niet zomaar weg hier.”

TAVV speelt nog een wedstrijd in februari en dat is volgende week op eigen terrein tegen SVC’08. Die ploeg heeft na de zege op CVC Reeuwijk twee punten meer dus er kan weer stuivertje worden gewisseld. Eerder kwamen de ploegen een gelijkspel overeen.

Basisopstelling: Pieterse, Valentijn, Otto, Van der Pijl, Konings, Verwoerd, Slottje, Van Wijk, Rijsdam, De Bruijn, Straver.

Foto’s: met dank aan Sandra de Groot, Haaglandenvoetbal.nl