Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week behaalde RCL de eerste drie punten en de zege op DoCoS heeft kennelijk weer voor wat meer vertrouwen gezorgd. Berkel was nog ongeslagen in de nog prille competitie, maar kon niet winnen van de Leiderdorpers. Het werd 2-2 na een ruststand van 1-0. Wel moest de ploeg van Faizel Soekhai alle zeilen bijzetten, vooral voor de pauze was de thuisploeg de bovenliggende partij.

Ten opzichte van vorige week kende RCL één wijziging. Ewoud Kroneman moest zijn stek centraal achterin afstaan aan Ali Barokzay. De van Meerburg overgekomen speler. ,,Vorige week kon ik door omstandigheden te weinig trainen en daardoor maakte de trainer andere keuzes. Dat is te begrijpen. Ik mocht tegen DoCoS wel invallen. Nu stond ik dus in de basis en dat is me goed bevallen. Het werd wel een zware wedstrijd, mede door het veld. In de eerste helft was het beste van het spel voor Berkel, hoewel de beide ploegen kansjes kregen. Zij scoorden uiteindelijk en daardoor moesten we flink aan de bak na rust.”

Kort na de hervatting bewees Thom Wijnalda nog maar eens zijn waarde voor de bezoekers. De 1-1 maakte dat er meer balans in de tweestrijd kwam en RCL wilde meer. ,,We gingen op zoek naar een tweede doelpunt, maar vanuit een klutssituatie scoorden zij de 2-1. Het was overigens wel een fraaie uithaal. We hadden nog een minuut of twintig om wat aan de achterstand te doen en uiteindelijk lukte het ons de 2-2 binnen te werken. Al met al was het niet goed en soms wat saai, maar dit is gewoon een goed resultaat voor ons. Vergeet ook niet dat we nog steeds niet op oorlogssterkte zijn.”

Trainer Soekhai was oprecht blij met de 2-2. ,,Remy Libbenga zit dicht tegen een basisplaats aan. Vooralsnog spelen Wijnalda en Charlie Windhorst voorin, maar als het nodig is kan ik Remy brengen. Voor een trainer is het altijd lekker als een invaller scoort en zo ver kwam het dus. Ik ben van mening dat we na de 1-1 ook meer vat op de tegenstander kregen en op dat soort momenten zie ik de stappen die de ploeg maakt. Dit was wel het maximaal haalbare voor ons. Zo eerlijk moet ik wel zijn. We gaan ons nu opmaken voor DSO. Voor mij natuurlijk een bijzondere wedstrijd omdat ik daar vandaan ben gekomen. Het zou prachtig zijn als we weer een goed resultaat kunnen neerzetten. In dat opzicht is het ook aangenaam dat Sem Overduin zich weer heeft kunnen aansluiten.”

Barokzay met de afsluiting: ,,Ik voel me weer als een vis in het water. RCL was voorheen mijn cluppie. Ik ben overgestapt naar Meerburg omdat daar ook veel vrienden speelden en ik zat in een tussenjaar met school en werk. Uiteindelijk wilde ik toch weer hogerop. Aanvankelijk zou ik naar Lugdunum gaan, maar mijn gevoel was toch beter bij RCL. Ik ben pas 23 en wil kijken wat er nog in zit voor mij. Met de ploeg gaat het beetje bij beetje beter. We pakken nu vier punten uit twee duels en dat smaakt naar meer. Naast Overduin komt ook Mike Slottje er weer aan. Hij zat nu op de bank, maar zal spoedig ook weer minuten gaan maken. We worden in de breedte wat sterker en daardoor moeten we in staat zijn om resultaten te blijven boeken.”