Het hoofdbestuur is bijzonder verheugd te kunnen mededelen dat Faizel Soekhai de nieuwe hoofdtrainer van RCL wordt. Het hoofdbestuur en de huidige trainer van DSO zijn het eens geworden over een contract voor de duur van 1 jaar.

De trainer van de competitiegenoot zal met ingang van het komende seizoen de opvolger zijn van Stefan Luykx. Zoals eerder gemeld is Stefan nog niet als trainer/coach inzetbaar en dit zal ook op afzienbare termijn niet het geval zijn. Wij hopen dat Stefan in de komende periode stap voor stap weer actief kan gaan worden in ander werk binnen RCL. Dit zal dan zijn op de terreinen van individuele begeleiding van jeugd/seniorenspelers van zowel de heren als de dames afdeling. De specifieke kennis van Stefan binnen het seniorenvoetbal en jeugdvoetbal, als mede zijn ervaring in het damesvoetbal zal RCL in de breedte verder kunnen brengen. Een en ander vindt plaats in goed overleg met Stefan.

Op de foto v.l.n.r. Kees van der Burg, Rob Engelse, Faizel Soekhai, Kees van den Kommer en Arnold Staal

Faizel Soekhai is een ervaren trainer in het amateurvoetbal die de fijne kneepjes van het vak kent. Wij zijn zoals gezegd dan ook bijzonder tevreden, dat RCL met hem tot afspraken is gekomen om hoofdtrainer te worden van onze hoofdmacht. Faizel is zijn carrière als jeugdtrainer begonnen bij ADO en is nadien meerdere jaren jeugdtrainer bij Excelsior geweest, zowel op eerste-als op eredivisie niveau. Faizel kan voorts bogen op een jarenlange ervaring als hoofdtrainer bij eerste elftallen binnen zowel de eerste als tweede klasse. Verder is Faizel gedreven alsmede ambitieus, en dit past bij de sportieve ambities van RCL om met de huidige jonge spelersgroep en talent uit de regio nieuwe stappen te zetten in het ontwikkelen en verbeteren van het voetbal van RCL.

Robert Engelse, bestuurslid voetbalzaken RCL

Foto: J.P. Kranenburg

Note redactie: binnenkort volgt een interview op deze website met de nieuwe trainer.