Donderdag 8 maart is het eindelijk zover. Dan vindt de officiële opening en sleuteloverdracht van het nieuwe RCL clubhuis in de Bloemerd plaats. Dat wil men niet ongemerkt voorbij laten gaan, dat zou gezien al de inspanningen van iedereen die met de nieuwbouw bezig is geweest ook ongepast zijn.

Jaren van plannen maken en voorbereidingen treffen zijn aan dit moment vooraf gegaan. Die officiële opening is vastgesteld op 8 maart om 20.00 uur. Maar daaraan voorafgaand zullen jeugdspelers en diverse genodigden om 19.00 uur diezelfde avond zich verzamelen op het plein voor Grand Café Hofplein bij het Winkelhof. Daar start om 19.15 uur een historische wandeling vanaf die plek naar de Bloemerd. De RCL-spelers dragen dan allemaal lampionnen en worden voorafgegaan en begeleid door het Leiderdorpse muziekkorps Tamarco. De spelersstoet draagt dan een grote sleutel met zich mee die bij aankomst bij het nieuwe clubgebouw aan het bestuur overhandigd zal worden.

De route van de wandeling loopt vanaf het plein bij de Winkelhof naar de Gallaslaan en dan door naar de Bloemerd. De aankomst aldaar wordt omstreeks 19.45 uur verwacht, waar dan het officiële gedeelte gaat beginnen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de spelersstoet op de Gallaslaan aan te moedigen of ter plekke de sleuteloverhandiging mee te maken. Iedere Leiderdorper mag er best een beetje trots op zijn dat RCL en dus Leiderdorp zo’n prachtige sportaccommodatie rijker is geworden. Het officiële gedeelte boven in het clubhuis is die avond alleen toegankelijk voor genodigden. Dit in verband met de maximale hoeveelheid toegestane personen. Maar natuurlijk is iedereen op trainingsavonden en wedstrijddagen altijd hartelijk welkom om dit “sportpaleisje” te komen bewonderen.

Op zaterdag 7 april volgt een feestelijke openingsdag voor alle RCL’ers en Leiderdorpers met een groot aantal aparte festiviteiten om deze opening van het nieuwe gebouw te vieren. Maar informatie daarover komt nog. We zien u graag op 8 maart langs de route en bij het clubhuis!

De organisatie, RCL