Tweede klasse C (zaterdag)- RCL behaalde zaterdag op bezoek bij lijstaanvoerder Die Haghe een knap resultaat (1-1). In de dying seconds van de wedstrijd kogelde Nick van Bemmel de gelijkmaker tegen de touwen, waarna de scheidsrechter van dienst  vrijwel direct affloot  voor het einde van de wedstrijd. Grote verslagenheid dus aan Haagse kant, die een half uur later omsloeg in pure blijdschap bij de koploper nadat bleek dat medeconcurrent UVS op identieke (!) wijze punten aan plaatsgenoot DoCoS had verspeeld. Door deze resultaten kan Die Haghe volgende week bij een overwinning  in de uitwedstrijd tegen SVC ’08 de kampioensvlag hijsen.

De koploper opende voorzichtig, liet RCL het spel maken en loerde vooral op counters waarmee de gevaarlijke Haagse voorwaartsen in stelling gebracht moesten worden. Echt doelgevaar leverde dit niet direct op en de openingstreffer van de lijstaanvoerder kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Jeroen Brand torende na een hoekschop van Peter de Kleer hoog boven de Leiderdorpse defensie uit en kopte de bal tegen de touwen (1-0). Deze goal deed geen recht aan het wedstrijdbeeld en RCL ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk viel dit doelpunt pas in de 93e minuut van de wedstrijd. Nadat Van Bemmel vlak daarvoor met een halve omhaal het Haagse doel had gemist, was het kort hierop wel raak. RCL-aanvaller Isi Adima, ingevallen, lepelde de bal voor het Haagse doel waar Van Bemmel klaar stond om af te ronden (1-1).

Doelpuntmaker Van Bemmel na afloop:,, Vooraf teken je voor een punt bij de koploper, maar tijdens de wedstrijd hadden we het gevoel dat er meer in zat. We zijn constant op zoek geweest naar de dik verdiende gelijkmaker en dan is het lekker als die goal toch nog valt. Door dit punt zijn we denk zo goed als safe, volgende week in de thuiswedstrijd tegen UVS kunnen we ons definitief veilig spelen. Bart van der Weijden (UVS) had mij een fles Bacardi beloofd als ik tegen Die Haghe zou scoren dus ik ben mijn belofte nagekomen, haha. Jammer voor Bart dat DoCos ook nog in de laatste seconde scoort, anders had voor UVS een droomscenario uitgekomen.”

Van der Weijden kan de fles Bacardi overigens volgende week in De Bloemerd niet aan Van Bemmel persoonlijk overhandigen. De Leiderdorper is dan afwezig i.v.m. een familieweekend in het Griekse Rhodos.

Tenslotte nog de mening van Henk Buyn over het optreden van zijn ploeg. ,,Ik heb teambuilding en karakter gezien. Wanneer we aan dit optreden nul punten hadden overgehouden, was dat ronduit zuur geweest. We kregen de beloning, ook al moesten we erg lang geduld hebben voor die goal. We zijn er nog steeds niet, maar dit geeft wel vertrouwen richting de twee slotronden van de competitie. En geloof me, ook bij een nederlaag was ik zeker positief geweest. Zo zie ik RCL graag ballen.”

Die Haghe – RCL 1-1 (1-0). 20. Brand 1-0,   93. Van Bemmel 1-1.

Foto’s: met dank aan Ron Heinen, Haaglandenvoetbal