Tweede klasse C- De laatste keer dat RCL punten liet noteren was op 4 november toen DSO met 1-0 werd verslagen. Daarna volgden er louter nederlagen en tegen TAVV kon er weer een verliespartij aan worden toegevoegd. TAVV sloot een goede periode af met een 0-3 nederlaag thuis tegen HVC’10. De ploeg pakte de draad weer op door RCL met 0-2 terug te wijzen. Dat TAVV niet schitterde, maar voornamelijk degelijk speelde zal iedereen in Ter Aar worst zijn.

RCL was bruisend van energie en vol optimisme van het trainingskamp in Torremolinos thuis gekomen. Een frisse start en daaraan gekoppeld de nodige punten pakken leek welhaast zeker. De waarheid was op deze kille zaterdagmiddag anders. De Leiderdorpers leken zich  zonder enthousiasme en geloof in zichzelf  naar het einde van de wedstrijd te worstelen. Natuurlijk was de snelle achterstand, na vijf minuten, bepaald geen zetje in de rug. Toch had de Leiderdorpse aanhang (veel) meer verwacht zo was langs de lijn te horen. Vooral de gebrekkige creativiteit en het scheppen van gevaar voor het vijandelijke doel was opvallend. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwam Isi Adima in kansrijke positie na doorkoppen van Thom Wijnalda, maar de aanvaller tikte de bal voorlangs. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Tommie Sinteur een enorme kans om in iedere geval een tegentreffer te laten noteren. Zijn inzet ontbeerde echter alle overtuiging, zodat RCL voor de vierde keer dit seizoen droog bleef staan en wegzakte naar de teleurstellende twaalfde positie.

De bezoekers hadden hun zaakjes beter voor elkaar zonder tot grote hoogte te stijgen. Degelijkheid was troef en het opereerde vooral als team beter. Het centrum achterin stond als een huis, middenvelder Randy Verwoerd veroverde veel ballen en Stefan Rijsdam bewees maar eens dat hij uiterst efficiënt met de kansen omgaat. Verwoerd prees zijn teamgenoten uitbundig: ,,Twee keer een schitterende pass van Mike Slottje die Rijsdam helemaal vrij zet voor de keeper. Het is dan zijn kwaliteit om die kansen dan ook in een doelpunt om te zetten. Het was verder hard werken hoor met z’n allen. Daar bedoel ik ook onze drie invallers mee die verder gingen waar de basisspelers gebleven waren.”

De hard werkende Verwoerd kreeg een paar aardige tikken te verwerken, maar stond steeds weer op om de strijd aan te gaan. ,,Klopt, ik kreeg een paar tikken. Dat hoort er toch bij? De overwinning telt, niets anders. Er volgen er meer kan ik je zeggen.”

Ondanks de zeperd bleef aanvoerder Wijnalda optimistisch: ,,We hebben echt een goed trainingskamp gehad, hard gewerkt in een goede sfeer en dan krijg je dit. Ik begrijp er echt niets van. We moeten er echter geen drama van maken. TAVV is natuurlijk niet de minste tegenstander. Laten wij nou eens op een voorsprong komen, dan wordt het anders beloof ik je. We hebben jonge talenten en ervaren jongens en samen komen we er echt wel uit. Laten we het niet over de jongens hebben die geblesseerd zijn of zo. Met deze groep komt het echt wel goed. Het gaat een keer meezitten en dan gaan we de punten pakken. Niemand hoeft zicht werkelijk zorgen te maken om RCL, het komt goed.”

RCL – TAVV: 0-2. 5. Rijsdam 0-1, 75. Rijsdam 0-2. Toeschouwers: 150.

RCL: Bontje, De Kroon (Belkhir), Kroneman (Jousma), Westrienen, De Boer, Van Bemmel, Schouten (77. Brasker), Nagtegeller, Adima. Wijnalda, Sinteur.

TAVV: Pieterse, Valentijn (69. Keijzer), Van der Pijl, Otto, Konings (77. Vreeken), Verwoerd, Straver, Van Wijk, De Bruijn (63. El Mariami) Slottje, Rijsdam.

Foto’s: met dank aan Gerdi Brasker (later meer foto’s)