HVC ’10 -TAVV

Bij TAVV kon zaterdag na afloop van de wedstrijd weer breeduit worden gelachen. Nadat de laatste acht wedstrijden slechts 1 puntje had opgeleverd, was daar eindelijk de overwinning voor de mannen van Niels Slottje. Tegenstander CVC Reeuwijk werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Door deze zege lonkt nu weer directe handhaving voor de blauw-witten. Concurrent Lugdunum lijkt in een vrije val terecht te zijn gekomen en heeft nog maar drie punten voorsprong op TAVV. Als beide ploegen aan het einde van de rit op een gelijk puntentotaal eindigen, dan is het doelsaldo van doorslaggevende betekenis en dat zal waarschijnlijk in het voordeel van de Ter Aarders uitpakken. In de laatste competitiewedstrijd op 26 mei ontvangt TAVV regiogenoot Nieuwkoop, dat mogelijk dan al weet dat het P/D-wedstrijden moet gaan spelen. Zaterdag moet TAVV eerst nog op bezoek in Hoek van Holland bij het lastige HVC’10 en zal daar een resultaat moeten halen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Ter Aar eindigde in een  0-3 zege voor HVC’10.

DoCoS – Valken 68

Door een doelpunt in de extra tijd  van de wedstrijd sleepte DoCoS op bezoek bij UVS een zeer belangrijk punt in de wacht. Met nog 2 wedstrijden te spelen staan de Morsbewoners 4 punten voor op het op een P/D-plek bivakkerende TAVV. Met een zege op Valken ’68  spelen de mannen van Nico van de Salm zich op eigen kracht veilig. Aan de andere kant van de ranglijst heeft Valken ’68 weer een sprankje hoop op de titel gekregen, nadat lijstaanvoerders Die Haghe en UVS hun thuisbeurten niet winnend wisten af te sluiten. De Valkenburgers zelf deden het in eigen huis een stuk beter en wonnen na een stroeve start uiteindelijk met ruime cijfers (5-1) van Lugdunum. Een wedstrijd dus met grote belangen voor beide partijen. De eerdere wedstrijd dit seizoen in Valkenburg tussen beide clubs eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor Valken ’68.

RCL – UVS

UVS gaat zaterdag op bezoek bij RCL in Leiderdorp. De Leidenaren hebben goede herinneringen aan de heenwedstrijd van dit treffen. De blauw-witten versloegen toen de mannen van Henk Buijn en Ron Sinteur op overtuigende wijze (3-0). Deze wedstrijd bleek de opmaat voor een indrukkende opmars van de brigade van Steef Roodakers, die inmiddels al  vijf (!) maanden, inclusief de wedstrijden voor de Rabobank LAV Cup, zonder nederlaag zijn.  Ook DoCoS slaagde er vorige week niet in om de fraaie reeks van UVS te beëindigen, maar de gelijkmaker van DoCoS-verdediger Tim Gonlog in de laatste seconde van de wedstrijd kwam bij UVS aan als een mokerslag en het gelijke resultaat voelde voor de Kikkerpolderbewoners wel aan als een nederlaag. Tegenstander RCL beleefde ook een spectaculaire slotfase, Nick van Bemmel zorgde met zijn goal in de blessuretijd in de uitwedstrijd tegen koploper Die Haghe voor een belangrijk winstpunt voor de rood-witten. Als RCL er in slaagt om de ongeslagen status van UVS in 2018 stop te zetten, dan zijn de Leiderdorpers verzekerd van nog een jaar 2e klassersschap.

Het duel Lugdunum-Voorschoten’97 wordt separaat belicht als Krakerrr van de Week!