In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Thom de Vries (UVS) aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar [email protected]

VraagAntwoord
Ik ben Thom de Vries op 9 januari 1992 geboren in Leiden en dat betekent dat ik nu 26 jaar oud ben. Tot mijn 23ste heb ik in Valkenburg gewoond. Ik ben opgegroeid in een gezin van vier, ik heb een zus en twee ontzettend lieve ouders. In 2016 ben ik met mijn vriendin teruggekeerd naar mijn geboortestad. We wonen daar samen en hebben het ontzettend naar ons zin. Want zeg nou zelf: Leiden is toch ook de mooiste, leukste en meest gezellige stad van Nederland! Verder ben ik ongeveer 1,5 jaar werkzaam bij Parfum Flower Company in Aalsmeer. Parfum Flower Company is een bedrijf dat meerdere (rozen)kwekerijen vertegenwoordigd en de rozen verkoopt aan bloemengroothandelaren in Nederland die het vervolgens exporteren. De rozen van de Parfum Flower Company bevinden zich in het hogere segment van de markt.
Mijn voetballoopbaanIn mijn 5e levensjaar ben ik begonnen met voetballen bij DE voetbalclub van Valkenburg, Valken '68. Vanaf de C'tjes ben ik bij Quick Boys gaan voetballen, daar heb ik ieder jaar in de selectie gespeeld, tot aan de senioren. In mijn tweede jaar in de A1 heb ik zowel mijn hoogtepunt als dieptepunt bereikt. Nadat ik in botsing kwam met de keeper van de tegenpartij brak ik mijn enkel en kuitbeen. In verband met dit letsel heb ik in totaal twee jaar niet kunnen voetballen en moest ik starten in het derde elftal van Quick Boys. Toen ik weer volledig fit was, mocht ik aansluiten bij Quick Boys 2 en vanaf dat moment is het erg snel gegaan. Op mijn 21ste of 22ste heb ik mijn debuut gemaakt voor Quick Boys. Na 2-3 jaar bij de selectie te hebben gezeten en op enig moment vaker wissel zat dan dat ik speelde, heb ik de overstap gemaakt naar FC Rijnvogels. Ik ben daar goed begonnen en mocht de eerste competitiewedstrijd in de basis beginnen. Helaas is het bij die 60 minuten gebleven. Na een gesprek met de trainer (Hein van Heek) heb ik besloten om twee keer per week te gaan trainen en het seizoen af te maken in het tweede elftal. Sinds dit seizoen speel ik voor UVS in Leiden!
Wat zijn je passies/hobby’s naast het voetbal Een lastige vraag! Ik ben 3-4 keer per week bezig met voetbal en 5-6 dagen per week met werk. Uiteraard breng ik graag tijd door met mijn vriendin, met wie ik al 5/6 jaar een relatie heb en natuurlijk met mijn familie. Ik maak ook graag tijd vrij voor gezelligheid! Verder probeer ik in de zomer- en winterstop vaak naar de sportschool te gaan.
Toekomst van het Nederlandse voetbalSinds ik kan lopen trok mijn vader mij al een Feyenoord-shirt aan. Ik ben vanaf dat moment ook altijd voor Feyenoord. Ik ben wel een Feyenoorder die altijd hoopt dat Nederlands clubs, ongeacht welke (ook Ajax), winnen als zij in Europa spelen. Als je op een realistische manier kijkt naar het Nederlandse voetbal, denk ik dat het erg lastig gaat worden in de toekomst. Geld speelt eenmaal een ontzettend belangrijke rol en daar kunnen we niet tegenop. Veel toptalenten worden al in de jeugd weggekaapt. Zolang er geen rijke oliesjeik, magnaat of wat dan ook een Nederlandse club koopt, zoals in Engeland en bij andere topcompetities gebeurt, ben ik bang dat wij nooit een rol van betekenis kunnen spelen. 
Mooiste buitenlandse ploegHeb ik eigenlijk niet. Ik kan genieten van spelers zoals Messi, Ronaldo en een William die afgelopen week met Chelsea tegen Paris speelde. Vaak ben ik voor de clubs waar op dat moment de meeste Nederlandse spelers spelen. Helaas wordt dit ook steeds minder en minder!
Favoriete spelerIn het professionele voetbal heb ik deze niet. Ik volg het eigenlijk ook te weinig om daar echt mening over te kunnen hebben. Wel vind ik het ontzettend leuk om bij oud-ploeggenoten te kijken, mede daardoor volg ik het amateurvoetbal wat meer. Mijn favoriete spelers zijn: Tommy Bekooij en Maarten Woudenberg. Tommy vanwege zijn snelheid, afgemeten voorzet en scorend vermogen. Maarten Woudenberg omdat ik het zo ongelooflijk knap vind dat je met zo'n beperkte capaciteit zo ver kunt komen (haha). 
Winnaar EredivisiePSV
Beste vijf spelers in de Eredivisie van dit momentVoor deze vraag heb ik wel even wat research moeten doen. Uiteindelijk ben ik tot vijf namen gekomen van wie ik denk dat zij binnenkort een mooie transfer zullen maken, dat zijn: Justin Kluivert, Jahanbakhsh, Lozano, Berghuis en Ziyech.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1: Kampioenschap met Quick Boys, de club waar ik bijna mijn hele leven heb gespeeld. Ik volg hen nog altijd op de voet. 2: Het tweede jaar in de A1 van Quick Boys. We speelden op het een-na-hoogste niveau van Nederland, namelijk de eerste divisie. In dat jaar werden we 5/6e en we behaalden nog bijna een periodekampioenschap ook. Een hoop van mijn toenmalige teamgenoten spelen nu bij Valken 68! 3: Dat gaat nog komen, ik hoop en denk bij UVS!
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Met UVS het hoogst haalbare halen! Ik denk dat wij op dit moment ontzettend goed bezig zijn en een hele leuke groep hebben met veel mogelijkheden. Volgend jaar zullen we alleen maar beter worden, onder andere door de komst van Mart Spierdijk en de jonge talenten die volgend jaar nog verder zullen zijn met hun ontwikkeling. Ook denk ik dat de groep goed op elkaar is ingespeeld en steeds meer weet van elkaar wat we aan elkaar hebben. Dit was aan het begin van de competitie wel anders! Ik verwacht daarom ook dat wij volgend jaar om de bovenste plekken zullen meedoen. Verder wil ik mij buiten de voetbal om, vooral blijven ontwikkelen door mezelf zoveel mogelijk uit te dagen! 
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welMet name de clubs waar ik zelf heb gespeeld heb en waar oud-ploeggenoten spelen.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitIedere zaterdagochtend haal ik mijn ontbijt op de Leidse markt en maak ik een rondje. Vervolgens ga ik op mijn gemakje naar UVS. Na de wedstrijd ga ik altijd nog even de kantine in en sluit de zaterdagavond vaak af met een drankje met vrienden. Zondag staat vaak in het teken van familie en ontspanning.
Dat vind ik nou humorHmmmmmm… in de voetballerij kom je een hoop grapjassen tegen! Ik heb afgelopen jaren bij Quick Boys veel gelachen om en met Jos van Beuningen. Hij schijnt nu bij LSVV te spelen.
Dat zou ik nou nooit doenDiscrimineren! Gewoon kansloos en dom!
Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje Ik vind heel veel gerechten lekker, maar het eten van mijn schoonmoeder en van mijn eigen moeder zijn toch wel de toppers! Na de voetbal drink ik graag een bacootje met Bart van der Weijden!
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenDe Kraaierstraat (straatje tussen de Hogewoerd en Levendaal). Ik ben niet voor niets gaan wonen in deze straat, wat een prachtige plek en alles wat je nodig hebt op steenworp afstand. Het Plantsoen zie ik als mijn achtertuin.
RokenRoken is zo 2016.
Laatste film die ik zagThe Ritual, een thriller. Ik heb het idee dat ik de leukste films op Netflix al heb gezien. Mocht je nog een goede tip hebben, laat het me weten!
Mooiste moment tijdens de Olympische Winterspelen Dat is voor mij toch wel de totaal onverwachte medaille van Suzanne Schulting, hoe zij elke ronde wist te overleven en haar reactie na afloop… prachtig! Ik vind Shortrack sowieso veel leuker dan schaatsen.
LevensmottoPositiviteit maakt het leven zo veel makkelijker!
Lekker dingErg cliché maar dan noem ik toch echt mijn vriendin! Daarnaast vind ik de vriendin van Gregory van der Wiel erg aantrekkelijk.
Ik geloof inEen promotie voor UVS dit jaar of volgend jaar!
Jouw all-time top 3 favoriete muzieknummersMuziek is voor mij iets dat afhangt van het moment! Ik kan elke genre op het juiste moment wel waarderen. Sinds ik bij UVS voetbal luister ik bijvoorbeeld veel vaker Nederlandstalige muziek, dat is ook erg gezellig, vooral na een gewonnen wedstrijd!
Wat ik over zou willen doenMijn bezoekje aan de Maldiven in december 2017.
Zou ik graag beter beheersenBinnen het voetbal zou ik wel wat beter willen kunnen koppen. Buiten het voetbal wil ik graag veel verschillende talen kunnen spreken.
UVS eindigt dit seizoen op plaatsWij eindigen als tweede! Ik zie ons niets tot weinig meer verliezen dit seizoen.
Verschrikkelijk overgewaardeerdDries El Idrissie
Mijn plannen en wensen voor 2018Geluk, een goede gezondheid en proberen zo veel mogelijk van het leven te genieten. Ook wil ik zoveel mogelijk (mooie) plekken bezoeken op deze wereld!
Dat wil ik graag nog even kwijtNa de wedstrijd UVS-Lugdunum op 14 april 2018 organiseert de selectie van UVS een gezellige middag/avond! De Leidse zangertjes waaronder 'Onze Ray' Ray Benjamin zullen uiteraard niet ontbreken. Iedereen is van harte uitgenodigd. Zet 14 april dus alvast in je agenda!